Danskernes weekend i fodboldeuropa: Harder topscorer, 'Zanka' i nedtur og Gytkjær på pletten

Weekenden bød på både op- og nedture for de danske fodboldspillere ude i fodboldeuropa.

Pernille Harder og Sara Björk Gunnarsdottir med den tyske mesterskabspokal. (Foto: Darius Simka/regios24 via www.im © imago images/regios24)

Gennem weekenden trillede bolden ude i Europa, og flere danskere gjorde sig bemærket. Nogle mere positivt end andre.

Herunder får du overblikket over de mest bemærkelsesværdige danske præstationer ude i fodboldeuropa.

Pernille Harder

Pernille Harder med kanonen der er bevis på, at hun er denne sæsons topscorer i Bundesligaen. (Foto: Darius Simka/regios24 via www.im © imago images/regios24)

I sidste runde af Bundesligaen var Pernille Harder nok engang på pletten for sin klub Wolfsburg, der cementerede sit mesterskab med en 5-0-sejr over Leverkusen.

Det var klubbens fjerde mesterskab i træk, og Harder har været med i dem alle.

Harder gjorde det til 5-0, og det var hendes 27. mål i sæsonen, hvilket gør hende til topscorer i ligaen eller Torjägerinnen, som de kalder det i Tyskland.

Det er anden gang i karrieren at Harder slutter øverst på topscorerlisten i Tyskland.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen

Mathias 'Zanka' Jørgensen måtte forlade banen efter en halv time, da Fortuna Düsseldorf tabte 3-0 til Union Berlin. (Foto: Maja Hitij © Scanpix)

Den danske midtstopper startede lørdag inde for Fortuna Düsseldorf i opgøret mod Union Berlin, men efter en halv times spil måtte han forlade banen med en skade.

Union Berlin vandt 3-0, og da Werder Bremen samtidig udraderede FC Köln 6-1, overhalede netop Werder Bremen ’Zanka’ og Fortuna Düsseldorf i tabellen.

Det betyder at Fortuna Düsseldorf rykker direkte ned.

Robert Skov

Robert Skov var lørdag i oplæggerens rolle, da Hoffenheim vandt 4-0 over Dortmund. (Foto: pool © Scanpix)

En noget bedre sidste spillerunde i Tyskland blev det til for Robert Skov, der sammen med Hoffenheim kværnede Dortmund, der var uden en skadet Thomas Delaney.

4-0 vandt Hoffenheim i Dortmunds egen hule. Robert Skov noterede sig for en enkelt assist i sine 70 minutter banen. Det skete, da hans flugter blev dirigeret i mål af Andrej Kramaric, der noterede sig for alle fire mål i opgøret.

Sejren sendte Hoffenheim op på ligaens sjetteplads.

Christian Gytkjær

Christian Gytkjær, her i landsholdsdragten, var på pletten for sin polske klub Lech Poznan. (Foto: Thomas Rasmussen)

Målslugeren fortsætter den gode form i Polen. Søndag var Gytkjær på pletten for sin klub Lech Poznan, da han gjorde det til 1-0 mod Slask.

Med målet, der var nummer 21 i sæsonen, udbyggede Gytkjær sin føring på den polske topscorerliste. Gytkjær var først over en løs bold i feltet, som han sparkede ind i et tomt mål.

Kampen endte 2-2, og Gytkjær og Lech Poznan ligger på tredjepladsen i den polske liga.

Martin Braithwaite

Martin Braithwaite, her i aktion mod Real Sociedad, fik de sidste 20 minutter på banen i Barcelonas opgør mod Celta Vigo. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix)

Danskeren startede på bænken for Barcelona, da klubben mistede et vigtigt skridt i topstriden af La Liga.

2-2 blev det til i kampen mod Celta Vigo, hvor Braithwaite fik de sidste 20 minutter på banen. Han nåede at skrabe et gult kort til sig, men ellers blev det ikke til det store fra danskerens side.

Pione Sisto var ikke med i Celta Vigos trup.

Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel i Leicester-målet under søndagens opgør mod Chelsea. (Foto: TIM KEETON © Scanpix)

Den danske målmand stod hele kampen, da Leicester søndag havde besøg af Chelsea i kvartfinalen af FA Cuppen.

Kasper Schmeichel havde en stribe af gode redninger, men det var alligevel Chelsea, der vandt kampen 1-0 og avancerer til semifinalen i FA Cuppen.

Andreas Christensen var ikke i truppen for Chelsea.

Christian Eriksen

Christian Eriksen (th.) og Inter vandt i weekenden 2-1 over Parma og Andreas Cornelius. (Foto: Elisabetta Baracchi © Scanpix)

Christian Eriksen trak sig søndag aften sejrrigt ud af mødet med landsholdskollegaen Andreas Cornelius.

På hjemmebane var Cornelius og Parma foran mod Eriksens Inter, men måtte alligevel se sig slået 2-1 efter to sene Inter-mål.

Cornelius har været knivskarp, siden ligaen vendte tilbage efter coronapausen. Men søndag aften var det mest uskarpheden, der fyldte.

Angriberen var afsender på to store afbrændere i første halvleg. Den første tilfaldt ham midtvejs i halvlegen, hvor han i fri position sparkede højt over målet med højrebenet.

Og kort før pausen var det så venstrefoden, den var gal med, da et indlæg blev sendt tæt forbi mål.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter