Danskernes weekend i fodboldeuropa: Landsholdskvinder med mål i støvlerne

Fem landsholdsspillere kom på tavlen for deres klubhold rundt omkring i Europa denne weekend.

Pernille Harder rundede fredag aften 100 kampe for sin tyske klub VfL Wolfsburg. (Foto: Fabian Bimmer © Scanpix)
1

Harder netter i sin kamp nr. 100 for Wolfsburg

Pernille Harder blev noteret for to scoringer, da Wolfsburg fredag aften mødte Hoffenheim. (arkivfoto) (Foto: Fabian Bimmer © Scanpix)

Fredag aften rundede Danmarks bedste fodboldspiller Pernille Harder 100 kampe for sin tyske mesterklub Wolfsburg, da holdet mødte Hoffenheim, og som så mange gange før bidrog 27-årige Harder til målfesten.

Med to scoringer var hun med til at sikre Wolfsburg en sejr på 5-2, og dermed udbygger de deres føring i den tyske bundesliga. Målene er Harders 19. og 20. i denne sæsons 14 kampe, og med dem runder hun 91 mål for tyskerne.

2

Thøgersen bliver matchvinder for Fiorentina

Frederikke Thøgersen (th.), her i aktion for det danske landshold, blev lørdag matchvinder i Fiorentinas sejr på 2-1. (arkivfoto) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Frederikke Thøgersen begyndte kampen på bænken, men blev afgørende, da hun blev skiftet ind for Fiorentina lørdag eftermiddag. Efter 1-1 ved pausen kom Thøgersen på banen og sikrede sin italienske klub sejren med en scoring i det 77. minut.

En spids afslutning fra højre side der sad helt oppe i nettaget. Thøgersen, der i sommer skiftede Fortuna Hjørring ud fra en tilværelse i det italienske, sikrede med sit mål Fiorentina en sejr på 2-1. Den betyder, at Fiorentina holder fast i andenpladsen i Serie A seks point efter Juventus.

3

Dolberg assisterer og trækker rødt kort i Nice-sejr

Landsholdsangriberen Kasper Dolberg (tv.) spillede en stor rolle for Nice i lørdagens sejr over bundproppen Toulouse (Foto: REMY GABALDA © Scanpix)

Kasper Dolberg startede på toppen, da Nice lørdag aften var på besøg hos Toulouse i den franske Ligue 1. Nice fik en fremragende start, da Pierre Lees Melou bragte holdet foran 1-0 efter 12 minutter. Midtvejs i halvlegen viste kampens danske islæt sig frem med et par afslutninger, og i det 27. minut trak han et rødt kort på Toulouses Ruben Gabrielsen.

I kampens overtid var Dolberg på spil igen, da han havde næstsidste fod på bolden til Christophe Hérelles scoring til 2-0. Med sejren er Dolberg og co. Blot fire point efter Lille på den fjerdeplads, som giver adgang til europæisk fodbold.

4

Nadim-kasser sender PSG i pokalsemifinalen

Danmarks Nadia Nadim blev afgørende, da hun med Paris Saint Germain lørdag spillede pokalkvartfinale. (arkivfoto) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Den danske landsholdsangriber bragte sig selv i fokus, da PSG lørdag var på besøg hos Arras i pokalkvartfinalen. Efter en chokstart, hvor hovedstatsklubben kom bagud efter ti minutter, ville Nadim det anderledes og udlignede i minuttet efter.

Nadims holdkammerat Lea Khelifi bragte PSG i front kort inden pausen, og så sikrede Nadim ellers sejren på 3-1 med sin anden scoring fem minutter efter pausen. Dermed er Nadim og PGS klar til semifinalen i den franske pokalturnering.

5

Sjælden Boye-scoring cementerer sejr til Bayern

Simone Boye (tv.) kom søndag på tavlen for sin tyske klub Bayern München. (arkivfoto) (Foto: Peter Cziborra © Scanpix)

Siden Simone Boye i januar sidste år skiftede svenske FC Rosengård ud med Sydtyskland, har hun været hårdt ramt på skadesfronten. En fodskade holdt forsvarsspilleren ude hele sidste forår, og hun har så brugt efteråret på at komme helt tilbage – både i kampform og i startopstillingen.

I søndagens bundesligaopgør mod Leverkusen blev Boye skiftet ind for Bayern München kort før slutfløjt, og her nåede danskeren at banke en sjælden scoring i kassen. Boye hoppede højest efter et hjørnespark og pandede bolden i kassen. Bayern vandt 3-0 og ligger nummer tre i den Bundesligaen.

6

Larsen med sejrsmål i den franske liga

Stine Larsen, her efter en scoring for Danmark, blev søndag matchvinder for sin franske klub FC Fleury 91 (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Tidligere Brøndby-spiller Stine Larsen blev matchvinder for sin franske klub FC Fleury 91, der søndag eftermiddag besøgte Soyaux. Sejrsmål faldt efter 49 minutter og er danskerens tredje scoring for klubben.

Sidst Stine Larsen sendte bolden i netmaskerne for FC Fleury var i november, hvor hun scorede to gange mod Marseille. Med sejren spiller Larsen og FC Fleury sig op på 7. pladsen i den bedste franske liga.