Danskernes weekend i fodboldeuropa: Tidlig omklædning, assister og en scoring i det tyske

Få overblikket over de danske fodboldspilleres præstationer fra weekenden.

Yussuf Poulsen scorede for RB Leipzig, da holdet søndag mødte Mainz. (Foto: FILIP SINGER © Scanpix)

Alle de store ligaer er for alle de fodboldinteresserede endelig i gang igen, og det var en blandet omgang for de danske fodboldspillere rundt i fodboldeuropa.

Assister, en scoring i det tyske og et enkelt rødt kort var nogle af de højde- og lavpunkter, som de danske spillere stod for i den forgangne weekend.

Overblikket kommer herunder.

Rødt kort til AC

Andreas Christensen (på knæ) så først gult, men efter en VAR-gennemgang ændrede dommeren det til et rødt kort. (Foto: Michael Regan / POOL © Scanpix)

Andreas Christensen var med fra start for Chelsea, der søndag tog imod Liverpool, men kort inden pausen kom det til at se sort - eller rettere sagt rødt - ud for danskeren.

I en situation, hvor Liverpools Sadio Mané blev sendt afsted med en lang aflevering, tacklede Andreas Christensen ham og kunne kort efter se dommeren trække det gule kort.

Men det skulle VAR ændre på.

For efter en kort VAR-gennemgang endte det med et rødt kort, som var svært at sige noget til. Liverpool kunne i anden halvleg sikre sig sejren med to scoringer af selvsamme Sadio Mané.

Wass assisterede i Valencia-nederlag

Daniel Wass og Valencia endte med at tabe til Celta Vigo. (Foto: MIGUEL RIOPA © Scanpix)

Daniel Wass og Valencia var lørdag på besøg i Vigo, hvor holdet skulle forsøge at leve op til den sejr, der var kommet i hus weekenden forinden.

Celta Vigos Iago Aspas havde bragt sit hold på 1-0 i første halvleg, og det var Daniel Wass med til at ændre på kort efter pausen.

Han assisterede nemlig Maximiliano Gomez, der sendte valencianerne på 1-1. Det holdt desværre ikke kampen igennem, for Iago Aspas kunne med sin anden scoring efter en times spil sikre sejren for Celta Vigo.

Danskermål i det tyske

Yussuf Poulsen (til højre) fejrer Emil Forsbergs straffescoring. Han skulle selv score fire minutter senere. (Foto: JOHN MacDougall © Scanpix)

I sidste weekend scorede Yussuf Poulsen i den tyske pokalturnering, da hans hold, RB Leipzig, var på besøg i Nürnberg.

En gentagelse skulle vise sig i søndagens Bundesligakamp mod Mainz.

Efter godt 20 minutters spil modtog Yussuf Poulsen bolden i feltet og headede den højt over Mainz-målmanden Robin Zentner til 2-0.

Yussuf Poulsen og Leipzig vandt opgøret 3-1.

Snorlige indlæg i Belgien

Joakim Mæhle fik sin landsholdsdebut mod Belgien den 5. september i år. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Joakim Mæhle fik i sidste landsholdsperiode debut for det danske A-landshol, da han fik 18 minutter på banen mod Belgien. Landet, som han til dagligt spiller fodbold i.

Søndag kunne han fejre landsholdsdebuten med en assist for sit hold, Genk, mod KV Mechelen.

Han sendte et snorlige indlæg ind til den tidligere FC Midtjylland-angriber Paul Onuachu, som bragte Genk på 1-1. Senere sikrede nigerianeren sejren med scoringen til 3-1.

Debut mod mægtige Juventus

Mikkel Damsgaard (til højre) i aktion for FC Nordsjælland inden sommerskiftet til italienske Sampdoria. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der var Serie A-debut for Mikkel Damsgaard, der i sommer byttede FC Nordsjælland ud med Italien og Sampdoria.

Den danske offensivspiller blev skiftet ind efter 70 minutter i åbningsweekenden i den italienske liga.

Derfra kunne danskeren se Leonardo Bonucci og Cristiano Ronaldo udbygge Juventus' føring i en kamp, som de italienske mestre endte med at vinde 3-0.

Facebook
Twitter