DBU afviser FC Barcelonas fodboldakademi i Danmark

Konkurrencen på et fodboldakademi er for usundt for børnene, mener DBU.

Der bliver ikke opdyrket nogle nye, små Lionel Messi'er i Danmark lige foreløbig. I hvert fald ikke på et FC Barcelona-akademi. (Foto: JOSEP LAGO © Scanpix)

FC Barcelona kan godt glemme alt om at oprette deres nye fodboldakademi i Danmark.

Dansk Boldspil-Union har nemlig valgt ikke at godkende den spanske storklubs planer om et akademi for Danmarks bedste fodboldspillere i 6-16-års alderen i Ballerup.

- Vi kan ikke stå inde for, at børn ned til seksårs-alderen skal til auditions for at blive optaget og skal indgå i et udpræget elitært træningsmiljø, siger Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU's breddeudvalg.

- Børn udvikler sig enormt i den alder, og derfor kan et barn med gode boldegenskaber som seksårig være overhalet som syvårig, og hvad skal der så ske med ham, når han bliver vejet og fundet for let. Hvem samler det barn op?

Real Madrid får samme svar

Og hvis konkurrenterne fra Real Madrid i morgen skulle få den samme lyse idé at åbne et fodboldakademi på dansk grund, så vil de få samme besked fra DBU. Unionen frygter nemlig, at alle storklubbers entré i det danske talentmiljø vil skade talentudviklingen på længere sigt.

- Vi skal værne om talentudviklingen i dansk fodbold, og hvis vi tillader et akademi fra FC Barcelona i dag er det måske andre storklubber i morgen. På sigt, om 10-15 år, kan talentudviklingen i Danmark så varetages af internationale storklubber uden danske interesser og på bekostning af de danske talentudviklingsklubber," siger Bent Clausen.

Facebook
Twitter