DBU-bekymring om Ruslands brug af nordkoreanske VM-arbejdere

Rusland beskyldes for at bruge nordkoreanske slavearbejdere til at bygge VM-stadioner.

En arbejder på Luzhniki stadion i Moskva. (Foto: Natalia Kolesnikova © Scanpix)

Dansk Boldspil-Union vil til bunds i, om det er sandt at arrangørerne af næste års fodbold-VM i Rusland har brugt nordkoreanske arbejdere med slavelignende forhold til at bygge næste års VM-stadioner.

Derfor vil DBU sammen med de øvrige nordiske fodboldforbund skrive til det internationale fodboldforbund Fifa for at få klarhed over forholdene.

Det var det norske fodboldmagasin Josimar, der for nylig kunne afsløre elendige forhold for nordkoreanske arbejdere på VM-stadioner i Sankt Petersborg. Og det får DBU til at reagere:

- Vi er dybt bekymrede. Vi bryder os ikke om, at arbejdstageres rettigheder bliver krænkede. Derfor har vi haft stærk fokus på Qatar (VM-vært i 2022, red.). Så det her vil vi have undersøgt nærmere og i et brev til Fifa vil vi spørge, om de kan bekræfte det her, siger DBU-formand Jesper Møller, som håber, at brevet kan give opmærksomhed omkring forholdene:

- Det er vigtigt for os at gøre opmærksom på, at vi har en kritisk tilgang til det. Det er vigtigt for de mennesker, det går ud over, at vide, at vi bekymrer os for dem, siger Jesper Møller.

Facebook
Twitter