DBU efter Tarm vs. Lem-vittigheder: Har intet med homofobi at gøre

Under hashtagget #kampunderbæltestedet live-streamede DBU pokalopgøret mellem Tarm og Lem.

Ifølge DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, er der ingen konflikter mellem markedsføringen af kampen mellem Lem og Tarm og den aktuelle kampagne mod homofobi i fodbold. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Vittighederne stod i kø på de sociale medier, da det i sidste uge kom frem, at Tarm og Lem den 2. maj skulle mødes i et lokalopgør.

DBU benyttede lejligheden til at live-streame pokalopgøret mellem serie 4-klubben Tarm IF og serie 3-klubben Lem Boldklub med komikeren Anders Fjelsted som kommentator. På de sociale medier kunne man bruge hashtagget #kampunderbæltestedet.

Men flere brugere brugte i stedet hashtagget til at ytre deres kritik af påfundet:

https://twitter.com/UlrikForsom/status/859472065514139648 https://twitter.com/MRachlin/status/859346252433108994

DBU: Det er ikke diskriminerende

For få uger siden lancerede Spillerforeningen, DBU og Divisionsforeningen en kampagne, som skal sætte en stopper for homofobi i dansk fodbold. En diskussion som i øvrigt fortsætter i Folketinget i dag, hvor der Kulturudvalget og Ligestillingsudvalget har indkaldt til en høring om emnet.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, mener, at DBU’s hashtag, live-streaming og komikerkommentator i forbindelse med kampen mellem Tarm og Lem, er skudt helt forbi.

- Man slører det fokus, vi har på seksualitet i dansk fodbold i øjeblikket, siger han til Ekstra Bladet.

Men kritikken preller af på DBU’s kommunikationschef, Jakob Høyer.

Hvordan hænger Tarm vs. Lem-vittighederne sammen med en kampagne, der skal bekæmpe homofobi i fodbold?

- Vi bekæmper enhver form for diskrimination. Vi skal tale ordentligt til hinanden. To byer med sjove navne har intet med homofobi og homoseksualitet at gøre. Klubberne synes selv, det er sjovt. De har spillet mod hinanden mange gange før, så de har hørt jokes i det her småplatte univers før, siger han til dr.dk.

Jakob Høyer tilføjer, at DBU er meget opmærksomme på at fjerne kommentarer, hvis de skulle få en homofobisk drejning.

Havde I lavet samme slags jokes, hvis en fiktiv by ved navn Skede skulle dyste mod en af de fornævnte byer?

- Jeg har det svært med fiktive eksempler. I dette tilfælde har vi vurderet, at ja – det er plat og under bæltestedet. Men er det diskriminerende over for nogen? Nej, det er det ikke, siger Jakob Høyer.

Fodrer det ikke bare en drengerøvskultur, som fodbold kan være med til at skabe?

- Mange i Danmark har plat humor, og det gælder for alle aldre og køn. Vi kan se, at både piger og drenge har været inde og kommentere på det her. Vi skal heller ikke have en kultur, hvor vi peger fingre ad folk med plat humor, siger Jakob Høyer.

Gårsdagens kamp endte i øvrigt med en sejr til Tarm IF, som slog Lem Boldklub med 4-2.

Facebook
Twitter