DBU finder ny direktør i ministerium

Dansk Boldspil-Union har ansat Beskæftigelsesministeriets departementschef, Jakob Jensen, som ny administrerende direktør, oplyser DBU på sin hjemmeside.

Det bliver Jakob Jensen, der skal stå i spidsen for DBU's forskellige landshold fremadrettet. (Foto: Carlos Barria © Scanpix)

Dansk Boldspil-Union (DBU) har ansat 45-årige Jakob Jensen som ny administrerende direktør.

Det oplyser fodboldforbundet på sin hjemmeside.

Jakob Jensen kommer fra en stilling som departementschef i Beskæftigelsesministeriet og tiltræder senest i sit nye job den 1. april 2020.

Han overtager dermed den stilling, der blev ledig, da Claus Bretton-Meyer blev fyret i december 2018. I mellemtiden har Kenneth Reeh været konstitueret som administrerende direktør.

- Jeg glæder mig enormt meget til at blive direktør for Dansk Boldspil-Union. Jeg vil gå meget ydmygt til opgaven og vil som det første bruge al min energi på at lære medarbejderne, organisationen og de forestående opgaver og udfordringer at kende, siger Jakob Jensen.

Jakob Jensen tiltræder senest 1. april 2020 som ny administrerende direktær i DBU. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Nordjyden har også erfaring fra andre lederstillinger i centraladministrationen.

Der var 68 ansøgere til stillingen som DBU-direktør.

Ifølge DBU-formand Jesper Møller var der mange kvalificerede iblandt dem, men Jensens erfaring var afgørende.

- Vi har valgt en ny direktør, der kommer med stor erfaring som topleder, med strategisk indsigt og erfaring i at arbejde i en politisk organisation med ildsjæle samt i komplekse forhandlinger, også i forhold til ligestilling, diversitet med mere. Og så har han stærke ledelsesværdier med fokus på fællesskab, engagement og ordentlighed, siger Jesper Møller.