DBU-formand: Sheikh Salman er favorit

DBU-formand tror dog stadig på Gianni Infantinos muligheder

Sheikh Salman ligner en favorit til at blive Fifa-præsident. (Foto: Arnd Wiegmann © Scanpix)

Der var hektisk valgkampsstemning i Zürich dagen igennem, hvor de fem kandidater til Fifa-præsidentvalget i morgen holdt massevis af taler foran alverdens fodboldledere. Det er dog et åbent spørgsmål, om der i virkeligheden blev flyttet ret mange stemmer. Hos de europæiske lande i UEFA fik hver kandidat ti minutters taletid, men efterfølgende lød vurderingen fra Dansk Boldspil-Union, at det fortsat er schweizeren Gianni Infantino, der får de europæiske stemmer:

- Det har slet ikke været til diskussion, at vi ikke skal stemme på Infantino, så det går jeg da ud fra, at vi gør, siger DBU-formand Jesper Møller.

For et år siden blev de europæiske stemmer spredt, men det kommer ikke til at ske i morgen, lover han:

- Denne gang er alle klar over, at vi er nødt til at holde sammen for overhovedet at have en chance for at få valgt Infantino.

Sheikh Salman er favorit

Selv om den europæiske opbakning til Gianni Infantino virker til at være massiv, så er det mere tvivlsomt, om han faktisk bliver valgt. Sheikh Salman fra Bahrain virker nemlig til at have massiv opbakning fra Afrika og Asien:

- Favoritten er nok lige nu Salman, vurderer Jesper Møller, som dog ikke vil kommentere på, hvor stor hans favoritværdighed er.

Det kræver stemmer fra mindst 104 lande at blive valgt til præsident i Fifa.

Valget forventes at være afgjort sidst på eftermiddagen i morgen.