DBU håber på europæisk sammenhold

Europa skal tale med én stemme ved valget til Fifa-præsident.

DBU-formand Jesper Møller håber, at de europæiske lande stemmer, som de har lovet. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Selv om Europa økonomisk og sportsligt er den stærkeste del af fodboldverdenen, så har europæerne slet ikke stemmer nok til at bestemme, hvem der skal være ny Fifa-præsident. Europa udgår 53 af de 209 medlemslande i Fifa.

De europæiske lande har alle officielt støttet Gianni Infantino forud for morgendagens valg, men hos Dansk Boldspil-Union frygter formand Jesper Møller, at den europæiske enighed vil smuldre, når stemmerne skal afgives. Sporene fra sidste års kongres skræmmer:

- Sidste gang troede jeg, at vi i Europa var enige om at stemme på Prins Ali, men det viste sig så, at en 10-15 stykker alligevel stemte på Sepp Blatter. Så selv om alle denne gang har meldt ud, at de støtter Infantino, så har jeg været skeptisk, siger Jesper Møller, som dog regner med større enighed denne gang:

- På de udmeldinger, der er kommet, virker det som om Europa er en samlet blok. Jeg tror på 50 stemmer på Infantino, der vil altid være nogen, der smutter, vurderer den danske fodboldformand.

Hvor vigtigt er det, at Europa står sammen?

- Det er helt afgørende. Hvis Infantino overhovedet skal have en chance for at blive valgt, så skal han have 50 stemmer mindst fra Europa, helst 53, siger Jesper Møller.

På en ekstraordinær kongres i Uefa i dag skal de europæiske lande forsøge at holde enigheden omkring støtten til Infantino ved fredagens præsidentvalg i Fifa.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve