DBU vender 180 grader: Trækker støtten til Platini

Det danske fodboldforbund kræver svar og vil have enhver sten vendt efter suspensionen af Sepp Blatter og Michel Platini.

DBU-formand Jesper Møller tror nu, at vi får svar på, hvad der er foregået i Fifa, efter suspensionen af Sepp Blatter. (Foto: Kim Haugaard © Kim Haugaard)

Så sent som i sommer erklærede DBU-formand Jesper Møller sin støtte til Michel Platini, da han bekræftede sit kandidatur til præsidentembedet i Fifa. Den støtte ser ud til at være langt væk, efter at Platini er blevet suspenderet sammen med Fifa-præsident Sepp Blatter.

- At pege på en person, som selv er suspenderet, det er op ad bakke. Det ligger ikke først for, og det tror jeg, mine nordiske kollegaer er enig med mig i, siger Jesper Møller til DR Sporten.

Han vil nu have enhver sten vendt i sagen.

Det er Fifas etiske komité, der har truffet beslutningen om at suspendere Fifa-præsident Sepp Blatter samt Uefa-præsident Michel Platini i 90 dage med øjeblikkelig virkning.

- Fifa er i en chok-tilstand. Udviklingen har været grotesk de sidste par måneder, siger Jesper Møller.

Han bedyrer, at fodboldforbundene i både Skandinavien og i Uefa nu må sætte sig sammen og ”tænke sig rigtig godt om”.

Får endelig svar

Præsidenten i Det Europæiske Fodboldforbund, Michel Platini, er blandt andet mistænkt for at have modtaget en illoyal Fifa-betaling på to millioner schweizerfranc fra den afgående Fifa-præsident Sepp Blatter.

Men selvom suspensionen af de to markante skikkelser i toppen af to af verdens mest magtfulde fodboldorganer lige nu sender rystelser igennem fodboldverdenen, så er Jesper Møller fuld af fortrøstning. Nu kan der komme svar på, hvad der er foregået, mener han.

- Det er klogt, at han (Platini, red.) bliver suspenderet. Det er klogt, Blatter bliver suspenderet. Vi kan ikke have topfolk gående rundt, samtidig med de bliver undersøgt. Det hænger ikke sammen i et retssamfund, siger han. - Vi trænger til en afklaring. Vi trænger til at komme videre. Vi trænger til at få ryddet op.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1049213848462472

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk