DBU vil evaluere regelsæt om homofobi

Regelsættet om homofobi skal evalueres, efter at homofobi for første gang er blevet straffet i Superligaen.

DBU vil kigge på homofobi-reglerne i unionen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Dansk Boldspil-Union (DBU) vil evaluere regelsættet og opdatere dommerinstruks efter sager om homofobiske tilråb rettet mod FC Københavns Viktor Fischer.

Sådan lyder nogle af de initiativer, som fodboldforbundet over for kulturminister Mette Bock (LA) beskriver i en redegørelse.

- Vi hilser det velkomment, at der er sendt et klart signal om, at det udløser sanktioner, hvis ikke reglerne overholdes, når vi har skrevet ind i love og regelsæt, at vi har nultolerance over for homofobi, siger DBU-formand Jesper Møller til Ritzau.

- Men det er første historiske afgørelse, hvor regelsættet bliver prøvet. Derfor vil vi bruge sagen til at evaluere på, hvordan reglerne har virket, siger han.

Tidligere på ugen bad kulturministeren DBU om en redegørelse for episoderne og opfordrede til, at "sanktionskortet" blev fundet frem.

Fredag meddelte Fodboldens Disciplinærinstans, at OB og Brøndby er idømt bøder på 25.000 kroner.

Det skete efter episoder henholdsvis søndag og mandag aften, hvor grupperinger af fans fra de to mandskaber sang homofobiske sange om Viktor Fischer.

Ud over at evaluere reglerne vil DBU nu indkalde til en høring om antihomofobi, hvor relevante parter skal inviteres, og hvor sanktionsmulighederne skal drøftes.

DBU vil derudover opdatere instruksen til dommerne, men Jesper Møller kan endnu ikke uddybe, hvad opdateringen konkret får af betydning.

I kølvandet af episoderne med homofobiske tilråb har DBU dog understreget, at kampdommerne kan standse, udsætte eller afbryde en kamp på linje med regelsættet i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), hvis homofobiske holdninger ytres på danske fodboldstadioner.

Som noget nyt vil DBU desuden nedsætte et diversitetsudvalg og bidrage til "regeringsplan om lige muligheder for LGBT-personer".

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk