DBU vil have EM til Danmark

Dansk Boldspil-Union (DBU) vil sammen med Sverige, Norge og Finland undersøge muligheden for at byde på et fælles værtskab for EM i fodbold.

Christian Eriksen kan komme til at spille EM på hjemmebane. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Dansk Boldspil-Union (DBU) vil sammen med Sverige, Norge og Finland undersøge muligheden for at byde på et fælles værtskab for EM i fodbold i 2024 eller 2028.

Idéen blev drøftet på et møde i Zürich i sidste uge, og fredag har formand Jesper Møller så fået lov at gå videre med idéen af DBU's bestyrelse.

- De nordiske fodboldforbund har fælles værdier på mange områder – også til, hvordan vi kan afholde en EM-slutrunde med fokus på frivillighed, bæredygtighed og trivsel inden for fodbold. Og så har vi en fælles kærlighed til fodbold og et ønske om at være værter for EM, så derfor vil vi undersøge muligheden for at byde på værtsskabet i 2024 eller 2028, siger Jesper Møller til DBU's hjemmeside.

To slutrunder i træk kan ende i Danmark

EM er en af de største begivenheder i fodboldens verden og er fantastisk for alle os, der elsker fodbold.

jesper møller, formand i dbu

Danmark skal også være vært for fire kampe under EM i 2020, der afholdes i 13 forskellige lande. Det ændrer dog ikke på, at DBU gerne ser slutrunden komme til Danmark igen allerede i 2024.

- EM er en af de største begivenheder i fodboldens verden og er fantastisk for alle os, der elsker fodbold. At være vært for en af Europas største sportsbegivenheder har kæmpe betydning for alle dele af dansk fodbold og i hele Danmark, siger Jesper Møller videre.

UEFA ventes at træffe en beslutning om et eventuelt slutrundebud i foråret 2017.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve