De mest herlige Superliga-nordmænd

Nordmænd får en hårdere medfart end andre i Superligaen, mener Ståle Solbaken. Vær med til at slå kontra på den påstand.

Frank Strandli, Erik Mykland og Dan Eggen var alle markante skikkelser, da de berigede Superligaen med deres tilstedeværelse. (Foto: Lars Ronborg © Getty Images)

- Nordmænd får generelt en hård medfart. Det handler nok lidt om den norsk-danske kulturkollision.

Sådan lød det for nylig fra FC København-manager Ståle Solbakken, der med blandet succes har haft flere af sine landsmænd på holdet, i et interview med hjemlandets avis VG.

De danske fans er ifølge Solbakken mere efter folket fra fjeldlandet end spillere andre lande, når de kommer til Superligaen.

- Det sker gang på gang. Brede Hangelang blev slet og ret slagtet i starten, og det var unødvendigt. Det samme skete for Tom Høgli. Det har nok noget med at gøre, at der ligger et eller andet og ulmer, mener FCK-manageren.

Ståle Solbakken har nok ikke helt uret i, at mange fodbolddanskere ser en anelse skævt til særligt norsk landsholdsfodbold, der i mange år var kendetegnet af den gummistøvlebærende pragmatiker Egil ’Drillo’ Olsen.

På den anden side er mangt en nordmand i den danske Superliga endt med at blive vældigt populær.

I øjeblikket huserer blot seks nordmænd i den bedste danske række. Det er ikke mange – måske er broderfolket skræmt væk af vores behandling af dem? Det må der rådes bod på.

Del gerne dit bedste nordmand i Superligaen-minde i kommentarfeltet herunder, så vi kan få genoprettet lidt af den gode stemning nordmænd og danskere imellem.  

Stærk 11'er, solid bænk

Her er ét bud på et norsk Superliga All Star-hold, som man naturligvis også er velkommen til at erklære sig uenig i og/eller korrigere i kommentarfeltet.

Der stilles op i en fræk 4-3-3-opstilling, hvor man måske godt kunne ønske sig nogle lækre wingtyper, men dem har nordmændene desværre ikke været så leveringsdygtige i.

Træner er for lirens skyld den tidligere Ikast FS-cheftræner Even Pellerud. Sikke et navn.

***

Thomas Gill

Espen Ruud - Brede Hangeland – Dan Eggen - Stig Inge Bjørnebye

Ståle Solbakken – Erik Mykland - Lars Bohinen

Håvard Flo – Frank Strandli – Harald Bratbakk

 

Facebook
Twitter