Det er nice i Nice - Både for Schmeichel, men også for landsholdet

Den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel skifter fra engelske Leicester til Nice i Frankrig.

Kasper Schmeichel har klappet til Leicesters publikum for sidste gang. Den kommende sæson spiller den danske målmand i franske Nice. (Foto: Jason Cairnduff © Ritzau Scanpix)

Skal den tykke vinterjakke med? Og hvad med de store støvler? Det kunne meget vel være nogle af de overvejelser, Kasper Schmeichel står med i disse dage.

Og svaret på begge ender nok med at bliver et rungende nej.

Onsdag blev det nemlig officielt, at den danske landsholdsmålmand veksler tilværelsen i engelske Leicester med tre år i den sydfranske by Nice.

Dermed er kursen sat mod sol og varme, og skifter luner da også hos DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul, som måske nok ser Nice som et step ned af den sportslige stige, men til gengæld et step op, når det handler om at holde kroppen ved lige.

- Han har helt sikkert overvejet mange forskellige ligaer, men det har været et væsentligt kriterie at komme til et mere behageligt klima. Selvom han er målmand, så presser han sin krop helt vildt meget, så ikke at skulle ud på hårde våde engelske efterårsbaner og træne hver dag, det betyder noget for fysikken.

Kasper Schmeichel har vogtet buret hos engelske Leicester i 11 sæsoner. Men nu er det slut. De kommende tre år spiller han for franske Nice. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)

Selvom den franske liga har et lavere niveau end den engelske Premier League, er det stadig en af Europas stærkeste. Og med udsigt til at skulle spille mod både Neymar, Mbappé og Messi, er muligheden for at blive testet mod verdens bedste stadig intakt.

- Det har helt sikkert betydet meget at kommet til en liga, hvor niveauet er tilpas højt, til at han kan holde sit eget niveau. Der er mange store kampe med mange tilskuere og et sportsligt pres i Frankrig. Det er bare ikke hver eneste weekend som i England, og derfor belaster det hverken krop eller sind i samme grad, siger Andreas Kraul.

Glad Schmeichel = Glad landstræner

Og netop ikke at belaste kroppen spiller ikke bare ind i forhold til at forlænge karrieren på klubplan. Det kan også være med til at holde Kasper Schmeichel mellem stængerne på det danske landshold.

Den 35-årige keeper har spillet 84 landskampe, men fik først debut i rødt og hvidt som 26-årig, og Andreas Kraul er sikker på, at flere kampe i nationaldragten er en kæmpe motivation for målmanden.

- Han har allermest glød i øjnene, når han snakker om, at han synes, han har spillet for få landskampe, og man kan virkelig mærke på ham, hvor meget han elsker at spille på landsholdet.

Andreas Kraul er da også sikker på, at landsholdet har spillet med i overvejelserne, da Schmeichel satte sin signatur på kontrakten med Nice. En direkte arvtager til posten mellem de danske stænger er nemlig svær at få øje på lige i øjeblikket.

- Hvis han skal holde sig skarp de næste tre til fem år, så var det nødt til at være et andet sted end Leicester. Der ville han uden tvivl blive presset på målmandsposten, så når man kigger på det med landsholdsbrillen, er det her skifte rigtig godt, siger Andreas Kraul.

Kasper Schmeichel har sunget nationalsag 84 gange med det danske landshold. Selv mener han dog, at det burde have været mange flere. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Leicesters manager Brendan Rodgers har ved flere lejligheder været ude og udtale, at holdet den kommende tid skal igennem et generationsskifte, og med Schmeichels alder på 35 år, er det, ifølge Andreas Kraul, svært at forestille sig, at sådan et generationsskifte ikke også ville ramme danskeren.

Derfor er udsigten til fast spilletid i Nice ikke bare godt for Schmeichel, men også godt nyt for landstræner Kasper Hjulmand.

For selvom han næppe er i tvivl om, hvem han skal placere i det danske mål, så er en glad Schmeichel lig med en glad Hjulmand.

- Man kan jo godt forestille sig en landsholdssamling, hvor Kasper Schmeichel møder ind efter at have været på bænken i et par måneder. Det vil ikke være med mundvigen op ad, siger Andreas Kraul.

- Kasper Hjulmand er jo ikke i tvivl om, hvad Kasper Schmeichel kan, og hvilken betydning han har for landsholdet, så for ham handler det om, at Kasper Schmeichel er fysisk på toppen og at han mentalt er glad, og der tror jeg, et skifte til Nice er helt perfekt.