Det kinesiske lønvanvid fortsætter - belgier får over 500 millioner kroner

Belgiske Axel Witsel skifter til kinesisk fodbold på en fireårig aftale, der giver mere end en halv milliard kroner i lommen.

Axel Witsel er klar for Tianjin Quanjian FC. (Foto: MICHAEL DALDER © Scanpix)

Oprustningen fortsætter i den bedste kinesiske fodboldrække.

Mandag skiftede den belgiske landsholdsspiller Axel Witsel fra russiske Zenit Skt. Petersborg til den kinesiske klub Tianjin Quanjian FC.

Det oplyser den belgiske tv-station RTBF ifølge AFP.

Ifølge belgiske medier er der igen tale om et svimlende beløb i årsløn, som tilfældet har været på det seneste, hvor brasilianske Oscar og argentinske Carlos Tévez er skiftet til kinesisk fodbold.

Ifølge AFP har 28-årige Witsel indgået en fireårig kontrakt med Tianjin Quanjian FC, der trænes af den tidligere italienske profil Fabio Cannavaro.

Det vil samlet set indbringe belgieren 72 millioner euro (ca. 535 millioner kroner) i løn over hele kontraktperioden.

Axel Witsel begyndte sin karriere i Standard Liege og skiftede til portugisiske Benfica, før russiske Zenit købte ham.

Witsel har de senere år været sat i forbindelse med et skifte til den engelske Premier League, hvor flere klubber på rygteplan har været interesserede.

Han har senest været sat i forbindelse med et skifte til italienske Juventus.

Axel Witsel har spillet 71 landskampe for Belgien og scoret syv mål.

Ronaldo sagde nej

30. december 2016 bekræftede Cristiano Ronaldos agent, Jorge Mendes, at portugiseren har takket nej til et tilbud fra en kinesisk klub.

Ifølge agenten ville den kinesiske klub betale Ronaldo ca. 743 millioner kroner i årsløn, mens Real Madrid blev tilbudt 2,2 milliarder kroner i overgangssum.

Senest er Carlos Tévez skiftet fra Boca Juniors til Shanghai Shenhua i en handel, der ifølge flere medier gør argentineren til verdens højst lønnede fodboldspiller med en årsløn på 38 millioner euro (ca. 282 millioner kroner).

Kort forinden blev det offentliggjort, at Chelsea havde solgt sin brasilianske midtbanespiller Oscar til Shanghai SIPG i en handel, der angiveligt lå lige under en halv milliard kroner.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk