Disciplinen er Englands nye styrke

Ifølge Paolo Di Canio og den italienske landstræner, Cesare Prandelli, er disciplin Englands største styrke. En historisk forandring for det engelske landshold.

Terry Butcher i den famøse kamp mod Sverige, der sluttede 0-0 og sikrede England adgang til VM i 1990. (© Scanpix)

I 1990 blev der taget et billede af den daværende engelske landsholdsanfører, Terry Butcher, der med hovedet indbundet i bandager og ustyrlige mængder blod på landsholdstrøjen stirrer med vilde øjne ind i kameraet efter en VM-kvalifikationskamp mod Sverige.

Billedet blev på mange måder ikonisk i den engelske fodboldverden. Det var hele den engelske mentalitet og spillestil fanget i et øjeblik. Det engelske landshold stod for vilje, passion og en ukuelig tro på, at det altid kunne lade sig gøre.

Det engelske landshold var måske ikke begavet med de største tekniske kvaliteter, men man kunne altid stole på, at der blev gået til den, og modstanderen ville altid blive presset højt oppe på banen. Onde tunger ville sige, at det var mere hjerte end hjerne.

England minder om Italien 

Sådan er det ikke længere, og ved denne EM-slutrunde har England spillet taktisk disciplineret i en hidtil næsten uset grad, og det får Paolo Di Canio, manager i Swindon og forhenværende italiensk enfant terrible  i Premier League for West Ham, til at proklamere, at England i dag minder om Italien i 80'erne.

- Roy Hodgson er en snu ræv, og de ligner et italiensk hold fra 80'erne.

- Italien minder også lidt om dem, men de har måske lidt mere kreativitet i form af individualister som Andrea Pirlo, Antonio Cassano og Mario Balotelli, siger Paolo Di Canio til bbc.com.   

Prandelli roser

Også Italiens landstræner, Cesare Prandelli, fremhæver den engelske disciplin som en afgørende dyd, der gør holdet til en svær modstander.

- Vi har forberedt os ved at se Englands gruppekampe, og vi har bemærket, at det er et af de allermest dsiciplinerede europæiske hold.  

- De spiller alle sammen indenfor 35 meter, og vi er nødt til at stoppe deres spil. De er meget organiserede, og de vælter ikke ikke bare rundt på banen, så vi skal være mentalt klar igennem hele kampen, sagde han på et pressemøde inden kampen.

En stram defensiv og taktisk disciplin er historisk set også italienske kernedyder, og derfor tror Paolo Di Canio, at det bliver et tæt opgør i kvartfinalen.

- Selvom alt er muligt, så tror jeg ikke, det bliver en kamp, hvor et af holdene vinder med to eller tre mål og kommer let igennem. Det er varmt, og efter en lang sæson er det hårdt at løbe, presse og slå kontraer i 95 minutter på det her niveau.

- Det bliver en lige kamp, og der er en stor chance for, at den går i forlænget spilletid, siger han til bbc.com.

Kampen mellem England og Italien begynder klokken 20:45, og du kan følge kampen direkte på dr.dk/sporten eller se den i Kgs. Have i København til DR's storskærmsarrangement.