'Dø sigøjner' skrevet på statue: Dødstrusler rettet mod Zlatan

Politiet har flere gange onsdag været kaldt ud til episoder omkring Zlatan Ibrahimovic-statuen i Malmø.

Der var ballade omkring Zlatan Ibrahimovic statue onsdag. (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT © Scanpix)

Det er blevet ilde modtaget i Malmø, at byens tidligere darling Zlatan Ibrahimovic onsdag købte sig ind i Stockholm-klubben Hammarby.

Onsdag aften har politiet i Malmø modtaget anmeldelser om, at der i området omkring statuen af fodboldspilleren er skrevet racistiske budskaber samt en dødstrussel rettet mod Ibrahimovic.

Det skriver den svenske avis Expressen.

'Dø sigøjner'

Polititalsmand Jimmy Modin bekræfter, at man har modtaget en anmeldelse, men han vil ikke kommentere, hvilke budskaber der præcis er blevet spraymalet på jorden.

Der skulle

angiveligt
stå "Cigani dö", der oversat til dansk betyder "dø sigøjner", hvilket skulle henvise til svenskerens Balkan-baggrund.

Der er også blevet brændt nødblus af i området omkring statuen - i fodboldsammenhæng

omtalt
som romerlys - men ifølge politiets
talsmand
er der ikke tegn på, at statuen har taget skade.

Statue opført i oktober

Tidligere onsdag var det mere harmløse drillerier, der var omkring statuen. Der blev blandt andet hængt et toiletsæde op på den ene af fodboldspillerens bronzearme.

Statuen blev rejst i oktober, men i løbet af onsdagen har tusindvis af Malmö FF-sympatisører skrevet under på, at de ønsker statuen fjernet. Den er placeret nær klubbens hjemmebane.

Zlatan Ibrahimovic debuterede på Malmö FF's førstehold i 1999. I 2001 blev han solgt videre til Ajax og har siden spillet i en række forskellige udenlandske klubber.

Han har også indikeret, at hans medejerskab af Hammarby ikke er et varsel om, at han er på vej tilbage til svensk klubfodbold.

/ritzau/