Domenech forklarer fadæse for politikere

Frankrigs afgående landstræner, Raymond Domenech, skal onsdag forklare sig i sagen om den franske VM-fadæse for en politisk kulturkommission.

Frankrigs fodboldverden står over for en massiv selvransagelse efter landsholdets fiaskoindsats ved VM i Sydafrika, hvor holdet blev sendt hjem efter blot at have opnået ét point i tre kampe.

Holdet var desuden truet af kollaps, da angriberen Nicolas Anelka blev sendt hjem af forbundet efter et skænderi med landstræner Raymond Domenech. Det fik den franske trup til at strejke fra en træning to dage før opgøret mod værterne fra Sydafrika.

Domenech og den netop aftrådte præsident for det franske fodboldforbund, Jean-Pierre Escalettes, skal onsdag forklare sig foran de franske politikere i landets kulturkommission.

Raymond Domenechs syn på sagen er stærkt forventet af den franske befolkning, hvor Domenech på det seneste har været meget udskældt for landsholdets indsats.

De to franske landsholdsstjerner Thierry Henry og anfører Patrice Evra har erkendt, at det var en fejl, at gå i træningsstrejke.