DR sikrer sig VM i 2018 og 2022

DR og TV 2 har netop underskrevet en kontrakt om rettighederne til at vise kampene fra VM i fodbold i Rusland 2018 og i Qatar 2022.

Sydafrikas tidligere præsident Nelson Mandela med VM-trofæet. (Foto: Steffen Schmidt © Scanpix)

Selv om der stadig er lang tid til, at det første dommerfløjt lyder ved fodbold-VM i 2018 og 2022, står det allerede nu klart, at verdens største sportsbegivenhed vil kunne ses på Danmarks største tv-kanaler til den tid.

DR og TV 2 har netop underskrevet en kontrakt om rettighederne til at vise kampene. I 2018 skal de spilles i Rusland, mens det i 2022 er Qatar, der skal lægge græs til de 64 kampe.

I Danmark deler TV 2 og DR kampene mellem sig, men om der også løber danske spillere på banen ved de to begivenheder, vil først vise sig langt senere.

Chefen for DR Sporten, Tine Bendix, glæder sig over aftalen.

- Det er vigtigt for DR at kunne vise de store, fælles sportsbegivenheder, som optager og samler danskerne. Med denne aftale er vi sikret, at vi kan vise verdens bedste fodbold 10 år frem. Det er helt usædvanligt, at aftalerne er så tidligt på plads, og kontrakten er samtidig et resultat af en forbilledligt samarbejde mellem seks nordiske tv-stationer, udtaler Tine Benbix.

I forvejen ligger det klart, at DR og TV 2 også har retten til at vise kampe fra VM i 2014 i Brasilien og fra sommerens EM i fodbold i Polen og Ukraine.

DR har sendt VM-fodbold, lige siden det allerførste VM, som det var muligt at sende efter DR TV blev "født" i oktober 1951.

I 1954 blev det til en semifinale, bronzekampen og finalen, og siden da har der hvert fjerde år været VM-fodbold på DR1.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter