Dribler med datoer: Derfor giver det mening for Bendtner at droppe ankesag nu

Fodboldspilleren kan nå at spille pokalfinale og være med i sæsonopstarten.

(ARKIV) Nicklas Bendtner (tv.) og hans forsvarer Anders Nemeth ankommer til Københavns Byret, fredag den 2. november 2018. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix) (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner har i dag opgivet at anke den dom, som han blev idømt i byretten for at have overfaldet en taxachauffør.

Dermed skal han afsone 50 dages fængsel, som tvinger ham væk fra hverdagen i sin norske klub, Rosenborg.

- En fængselsdom på 50 dage vil ikke blive overført til Norge, så han kommer til at afsone på dansk grund, fortæller Henning Fuglsang Sørensen, der er lektor ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet.

Rosenborg har allerede slået fast, at dommen ikke får konsekvenser for den danske angribers fremtid i klubben. Og ved at vælge at tage sin straf frem for at føre en ny retssag, kommer Bendtner til at afsone, mens der er sæsonpause i Norge.

Rammer lige i den norske pause

Rosenborg spiller sæsonens sidste kamp ude mod tyske RB Leipzig den 13. december.

De nykårede norske mestre ligger dog sidst i Europa Leagues gruppe B og kan ikke kvalificere sig til turneringens første vind-eller-forsvind-runde den 14. februar 2019.

Derfor er årets sidste vigtige kamp pokalfinalen mod Strømsgodset søndag den 2. december, mens den norske turnering først begynder den nye sæson den 31. marts 2019.

Her burde Bendtner for længst have afsonet sin dom, for han vil formentlig snart blive indkaldt af Kriminalforsorgen, vurderer Henning Fuglsang Sørensen:

- Når det er en voldsdom har man bestemt, at man skal indkaldes med et forkortet varsel. Så fra han får besked om, at han skal påbegynde afsoning, til han skal møde op, får han kun ti dage. Det normale varsel er mindst 30 dage.

Fodlænke kan holde Bendtner ude af fængslet

En dom på 50 dage afsones i et åbent fængsel eller arrest. Men der kan være en tredje mulighed:

- Længden på hans dom opfylder de formelle betingelser omkring, hvor lang en straf skal være, for at man kan bruge en fodlænke, oplyser Henning Fuglsang Sørensen, der dog ikke kan vurdere, hvorvidt Bendtner kvalificerer sig til ordningen.

Afsoning med fodlænke må ikke ske i et midlertidigt hjem som et hotel eller herberg, så fodboldspilleren vil i så fald skulle indlogere sig i en bolig, hvor han kun vil kunne bevæge sig uden for i nogle skemalagte tidsintervaller.

Ud over de 50 dages fængsel skal Nicklas Bendtner også betale retssagens omkostninger samt en erstatning på 11.000 kr. til taxachaufføren.

Facebook
Twitter