Efter mål nummer 600: Messi nærmer sig Pelé på fornem liste

Lionel Messi har med sine to mål onsdag aften nu scoret 600 gange i Barcelona-trøjen. Kun Pelé har lavet flere mål for ét klubhold.

Leo Messi scorede to mål mod Liverpool i onsdagens Champions League-semifinale. (Foto: lluis Gene © Scanpix)

Det argentinske fodboldfænomen Lionel Messi er i dag på alle fodboldelskeres læber. I går rundede han nemlig et skarpt hjørne med sit mål nummer 600 for FC Barcelona.

I den første af to Champions League-semifinaler mod Liverpool scorede han således to mål, hvilket bragte ham op på hele 600 klubmål for de nykårede spanske mestre.

Især den sidste scoring til kampens resultat, 3-0, fik de fleste tilskuere til at tabe kæben. Direkte på frispark krøllede han bolden op i det fjerne målhjørne - med en sådan præcision, at Liverpool-keeper Alisson ikke kunne få fingrene på den.

Målet i sig selv er dog ikke ligeså spektakulært som det faktum, at Messi har scoret de mange mål for én og samme klub. En klub den 31-årige argentiner har spillet for i hele sin seniorkarriere.

Bedriften gør ham til den blot anden spiller i historien - og den første siden Pelé - til at lave 600 mål for én og samme klub.

Herunder følger en liste over de fem fodboldspillere, som har scoret flest mål for én klub:

1

Pelé - 643 mål for Santos

Pelé viser medaljerne frem for de seks mesterskaber, han var med til at vinde med Santos. (Foto: Bruno Domingos © Scanpix)

Edson Arantes do Nascimento - også bare kendt som Pelé - er en af verdenshistoriens største fodboldlegender.

Pelé var langt fra en angriber, der ragede højt op i luften, men de 173 centimer bød alligevel på utrolige færdigheder i både luftspillet, målnæsen og ikke mindst de tekniske udfoldelser.

Den tredobbelte verdensmester optrådte i hovedparten af karrieren for Santos, for hvem han i 659 kampe scorede imponerende 643 mål. En rekord, der har stået siden 1975, men som meget vel kan stå forfald, hvis en vis argentiner fortsætter med at imponere i FC Barcelona.

2

Lionel Messi - 600 mål for FC Barcelona

Lionel Messi rundede mål nummer 600 på selvsamme dato, som han scorede mål nummer 1 for FC Barcelona. (Foto: JAVIER Soriano © Scanpix)

Det er nok de færreste, der ikke har måbet en gang eller to over den argentinske troldmand.

Diskussionen om, hvorvidt Lionel Messi er historiens bedste fodboldspiller eller ej, vil nok eksistere for evigt, og den skal slet ikke tages her. Faktum er bare, at han i FC Barcelona nu har scoret 600 gange i 683 optrædener.

Et faktum, der blev slået fast, da han onsdag aften leverede to af cataloniernes tre mål i 3-0-sejren i den første Champions League-semifinale mod Liverpool.

3

Fernando Peyroteo - 544 mål for Sporting CP

De fleste vil nok sige Cristiano Ronaldo, Eusébio eller Luis Figo, hvis de bliver bedt om at nævne en portugisisk fodboldlegende. Men Fernando Peyroteo hører helt klart også med i den kategori.

Den for mange ukendt angriber scorede imponerende 544 mål i 334 kampe for det portugisiske storhold Sporting CP fra 1937-1949.

Fernando Peyroteo stoppede sin aktive karriere som 31-årig efter at have spillet hele karrieren i Sporting, hvor han var med til at vinde fem mesterskaber.

4

Josef Bican - 534 mål for Slavia Prag

Josef Bican (nummer fire fra venstre på bagerste række) scorede 14 mål i sine 19 landskampe for Østrig. (Foto: Schirner Sportfoto-Archiv © usage worldwide)

Den høje angriber med rødder i både Østrig-Ungarn og Tjekkoslovakiet er endnu et fodboldnavn, som de færreste nok har hørt om.

Josef Bican er dog i den grad en mand, der kan gå under betegnelsen "en ægte målræv".

Efter sin ankomst i den tjekkiske klub Slavia Prag i 1937 scorede Bican 534 kasser i 274 kampe for hovedstadsklubben, inden karrieren efterfølgende tog ham forbi blandt andre FC Vitkovice og Hradec Králové.

5

Gerd Müller - 525 mål for FC Bayern München

Gerd Müller (til højre) sammen med Siegmar Wätzlich fra Dresden. (Foto: Imago Sportfotodienst © imago images / Kicker/Eissner)

En af Europas bedste fodboldspillere gennem tiderne blev kaldt "der Bomber der Nation" - altså nationens bomber.

Hans borgerlige navn er Gerd Müller, og som fodboldspiller var han ikke bare en vigtig mand for det vesttyske landshold - men så sandelig også for FC Bayern München.

I perioden fra 1964 til 1979 tørnede angriberen ud for den sydtyske klub, som han i perioden var med til at etablere som en decideret magtfaktor i Bundesligaen. Og med 525 mål i 573 kampe indtager Müller femtepladsen på listen over klublegender med mål i støvlerne.

Kilder: The Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation og Transfermarkt.com

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk