Efter matchfixing-anklager: FC Roskilde suspenderer cheftræner

FC Roskilde i 1. division har suspenderet træner Christian Lønstrup efter han har beskyldt sine egne spillere for matchfixing.

(Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

FC Roskilde suspenderer træner Christian Lønstrup som følge af beskyldninger om matchfixing mod egne spillere.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

- Denne beslutning skal ses i lyset af de oplysninger, der dagen igennem har været fremme i pressen omkring matchfixing og kommunikationen herom imellem spillertruppen og manager Christian Lønstrup, skriver klubben.

- For at sikre ro omkring afviklingen af de sidste to kampe og samtidig få tid til at finde hoved og hale i ovenstående påstande har klubben fundet det fornuftigt at indstille samarbejdet med Christian Lønstrup frem til sæsonafslutningen, således at spillertruppen kan have fuld fokus på de resterende to kampe, skriver klubben på sin hjemmeside.

FC Roskilde forklarer videre, at klubben ikke yderligere ønsker at kommentere sagen før efter sæsonafslutningen. En undtagelse er dog, hvis der skulle opstå nye, faktuelle oplysninger i sagen.

Klubben understreger videre, at den tager afstand fra alle former for matchfixing, og at den vil gøre alt, for at de relevante myndigheder kan få sagen fuldt ud belyst.

Spillerne afviser anklager

Spillertruppen i FC Roskilde tager i en fælles udtalelse fremsendt af Spillerforeningen skarpt afstand fra matchfixing efter beskyldninger fra FC Roskilde-træner Christian Lønstrup.

- Det er en meget voldsom og alvorlig anklage, som ligger meget langt væk fra de værdier, vi har i spillertruppen og i klubben. Vi er meget kede af pludselig at blive nævnt i forbindelse med så alvorlig en anklage.

- Vi står over for en meget vigtig periode af sæsonen med to helt afgørende kampe tilbage, som vi ønsker at holde fuld fokus på. Derfor har vi ikke yderligere kommentarer til sagen, lyder det fra Roskilde-spillerne.

FC Roskilde oplyser, at Christian Lønstrup er suspenderet fra dags dato og frem til sæsonafslutningen, som er 26. maj.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk