Ekspert: Harder blandt EM’s bedste

Pernille Harder er Danmarks absolut bedste spiller, lyder fra ekspert Julie Rydahl.

Pernille Harder er Danmark største profil og blandt EM's bedste spillere. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Når man taler om det dansk landshold, er der især én spiller, som man ikke kan komme uden om. Wolfsburg-angriberen Pernille Harder er vores største profil, og hun er også blandt EM’s bedste spillere, mener DR’s fodboldekspert Julie Rydahl.

- Pernille Harder er Danmarks absolut bedste spiller og også en af turnerings bedste spillere. Vi er meget afhængige af, at hun rammer sit topniveau. Man kan blive lidt nervøs for, at de andre hold har luret det og vil pakke hende godt ind. Hvordan vil Danmark løse det, hvis hun bliver taget ud af spillet, siger Julie Rydahl.

- Det ville så omvendt give plads til andre af de offensive spillere. Katrine Veje er begyndt at vise nogle gode takter og er blevet mere farlig selv. Hun er mere direkte og kommer forbi sin modspiller. Jeg forventer mig en del af hende i denne slutrunde.

Nadim skal i gang

En anden farverig og dygtig spiller for Danmark er Nadia Nadim, der har været ude med en skade. Det bliver afgørende, at får Portland Thorns-spilleren i gang ved EM.

- Vi ved, at Nadia Nadim er 100 procent klar og skadesfri. Det er vigtigt, så hun kan spille. Man kan dog være lidt tvivlende på kampformen, fordi hun ikke har spillet så meget i sin klub. Hun er en spiller, der kræver at være i kampform for at være rigtig, rigtig god. Samtidig er hun blevet ældre og mere rutineret, så jeg tror godt, hun kan ramme et højere niveau og blive bedre i løbet af turneringen. Hun er også enormt vigtig, og jeg tror, hun bliver afgørende for, hvor langt vi når, siger Julie Rydahl.

EM-slutrunden i Holland sparkes i gang i aften. Danmark møder Belgien klokken 20.30, og den kamp kan du se direkte på DR1.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve