Gåsehuden har allerede ramt: 21.000 til folkefest i Parken 'er en milepæl for kvindefodbold'

Danmarks fodboldkvinder sætter tilskuerrekord, når holdet fredag spiller sin første kamp nogensinde i Parken.

Danmark spiller vanligt hjemmekampe på Viborg Stadion. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Der er tale om en fodboldmæssig månelanding, når Danmarks kvindelandshold for første gang nogensinde træder ind på Parkens græstæppe fredag aften til træningskampen mod Brasilien.

DBU er ved seneste fintælling nået op på 21.700 solgte billetter. Et rød-hvidt bagtæppe, der gør den hidtidige tilskuerrekord på 9.337 fra 2006 i Viborg til skamme og samtidig legemliggør kulminationen på den opadgående kurve, alle, særligt anfører Pernille Harder, taler om.

- Det er en milepæl for kvindefodbold. Jeg har prøvet at spille foran 20.000 tilskuere før, men jeg har ikke prøvet at spille foran 20.000 danskere. Det bliver fedt. Jeg glæder mig sindssygt meget, siger Pernille Harder inden torsdagens træning.

- Det viser, at det er muligt at få en masse tilskuere til en kvindekamp. Det er et bevis på den udvikling, kvindefodbolden har været igennem, at vi står herinde i Parken, som er kendt som Danmarks nationalarena. Nu spiller vi her faktisk også.

Alene tankerne om det, der skal ske, får hårene til at rejse sig, giver flere landsholdsspillere udtryk for. De er mere end klar til at lade sig bære på hænder og fødder af Parkens feststemte fans.

- Det kan godt give en lidt større nervøsitet, men ellers tror jeg, at der kommer til at være gåsehud, specielt når vi skal synge nationalmelodien, siger Harder.

Hos holdkammeraten Sofie Junge er det allerede krøbet ind under huden.

- Jeg fik gåsehud ti gange, da vi kom kørende herind (til Parken, red.), griner Junge.

Stoltheden er enorm

Både Pernile Harder, Sofie Junge, men også Nadia Nadim, der fredag kan spille sin landskamp nummer 100, har været med på holdet i mere end ti år. De har også det tilfælles, at trioen, som nogle af de få, har prøvet at optræde i Parken.

Nadim gjorde det blandt andet i 2009, da hun med sin tidligere klub Skovbakken IK vandt den danske pokalturnering.

- Jeg kan huske, at vi vandt, og jeg tror også, at jeg scorede.

Hukommelsen svigter ikke. Angriberen kom faktisk på tavlen to gange i finalen mod Fortuna Hjørring, der blev vundet efter straffesparkskonkurrence. Det var en stor oplevelse, husker Nadia Nadim, som også mindes en særlig aften i Parken.

- Jeg tror, at første gang, jeg så en fodboldkamp, var her i Parken, da herrerne spillede mod Island og Graver (Thomas Gravesen, red.) scorede et vanvittigt mål, hvor han lavende den her, siger Nadim, inden hun genopfører den legendariske jubelscene, der kan ses nedenfor.

- Lige siden har jeg tænkt, at jeg godt kunne forestille mig at spille foran så mange mennesker i Parken.

  • Herrelandsholdets bulderbasse, Thomas Gravesen, leverede både ikoniske mål og jubelscener, da Danmark i 2001 vandt 6-0 over Island i Parken. (Foto: MORTEN JUHL © Scanpix Nordfoto)
  • Med udsigt til en landskamp i Parken har kvindelandsholdet også rykket sin vante base fra Viborg til Helsingør. Her har truppen trænet hele ugen frem mod fredagens møde med brasserne. Kommer Nadia Nadim på banen i det opgør, vil det være angriberens landskamp nummer 100 for Danmark. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Nu sker det så for Nadim, Junge, Harder og holdkammeraterne. En aften i nationens tjeneste på Parkens græs.

- Jeg ved, at der er mange, som har arbejdet hårdt for, at kvindefodbold er kommet frem i lyset, og det er jeg stolt af at have været en del af, siger Nadia Nadim.

- Vi er ikke 100 procent dér, hvor jeg godt kunne ønske mig, men hvert skridt tæller.

Kampen mellem Danmark og Brasilien vises på DR2 med optakt fra klokken 18. Du kan også følge opgøret i radion i LIGA på P4.

Derudover er der inden længe EM-fodbold i fjerneren, når danskerne fra 6.-31. juli drager til England. Kampene vises hos DR og TV2 og følges på P4 og her på dr.dk. Danmark spiller første kamp 8. juli mod Tyskland kl. 21, og kampen kan ses direkte på DR1.