Godt dansk EM-nyt: Skadet forsvarsspiller slipper med skrækken

Scanningen af Mie Leth Jans' ledbånd viser ingen skader, og derfor er midterforsvaren stadig i spil ved EM.

Mie Leth Jans vrikkede om på foden i torsdagens nederlag til Holland. (Foto: TOBIAS SCHWARZ © Scanpix)

I forvejen er viceanfører Janni Arnth ude af EM på grund af et træthedsbrud, og i torsdags blev den danske defensiv ramt af endnu en skade, da Mie Leth Jans vrikkede om på foden i nederlaget til Holland.

Men skaden er heldigvis mindre alvorlig end først antaget. En scanning foretaget fredag aften viser, at Mie Leth Jans' ledbånd ikke har lidt alvorlig skade.

- Scanningen af Mie L. Jans´ fod viste heldigvis ingenting. Mie får den behandling og tid, hun har brug for til at blive klar igen, skriver DBU på Twitter.

23-årige Mie Leth Jans er derfor stadig i spil ved EM, men forsvarsspilleren deltog ikke i dagens træning og må anses som yderst tvivlsom til den afgørende gruppekamp mod Norge mandag aften.

Hvis ikke den kommende Manchester City-spiller bliver klar til kampen, må landstræner Nils Nielsen nok engang må tænke i alternative konstellationer i defensiven.

En mulighed er at rykke Brøndby-angriberen Stine Larsen tilbage i forsvaret, hvor hun tidligere har spillet, men landstræneren har endnu ikke lagt sig fast på en endelig Plan B.

- Der er flere scenarier i spil. Det første kriterium for udvælgelsen er, at vi er ligesom mod Holland er nødt til at være modige i vores spil, når vi har bolden, for at undgå et for stort tryk. Så vi skal have nogle forsvarsspillere, der tør at spille med bolden. Desuden skal vi bruge nogle, som er hårde nok i deres spil til ikke at lade sig kyse af de norske spillere, siger Nils Nielsen til DR Sporten.

Kampen mod Norge, som afgør Danmarks videre skæbne, spilles mandag aften kl. 20.45.

Kampen vises på TV 2, den kommenteres i LIGA på P3 og bliver livescribblet på dr.dk.