Hård konkurrence har vippet Troelsgaard af tronen: 'Hun er ikke glad for det'

Selvom ungdommen presser sig på, bevarer rutinerede Sanne Troelsgaard roen inden kvindernes EM-slutrunde.

Sanne Troelsgaard er med sine 33 år en af landsholdets mest rutinerede spillere. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Sanne Troelsgaards vindergen kan ses fra rummet. Danmarks bundsolide midtbanespiller, en af de grundpiller, holdkammerater læner sig op ad, er gået til stålet i 164 landskampe. En uundværlig type i spillet 11 mod 11. Bolden er rund, alt kan ske, men 33-årige Troelsgaards indstilling er uforanderlig.

Sådanne konstanter nyder både Danmark og landstræner Lars Søndergaard godt af, men her på tærsklen til EM-slutrunden i England har den altid fremadstormende ungdom, personificeret i teenageren Kathrine Kühl, ved flere lejligheder sendt Troelsgaard ud af startopstillingen. Nye tider?

- Jeg ved godt, at jeg er en spiller, der er lidt oppe i alderen, og jeg vil gerne spille hver gang og starte inde, men Lars (landstræneren, red.) har også givet udtryk for, at der er nogen unge, der står og banker på, og det er klart, at han skal se dem i nogle af kampene, siger Sanne Troelsgaard til DR Sporten.

Hun udstråler rolighed og vælger da også at fokusere på de ting, hun selv kan gøre noget ved. Så er det op til Søndergaard og trænerteamet at finde hjørnebrikkerne og lægge puslespillet.

- Hvis jeg var lidt yngre, ville jeg tackle det på en anden måde, men jeg synes også, at man lærer med årene.

- Selvom jeg starter på bænken nogen gange, har jeg en betydning for holdet og det er det, jeg skal ud og give, siger Troelsgaard.

Hør herunder, hvordan Sanne Troelsgaard ser sin rolle på Danmarks fodboldlandshold her få uger inden EM-slutrunden:

'Sanne er jo Sanne'

Netop Sanne Troelsgaards bagkatalog, spilleren med næstflest landskampe i historien, gør hende til et naturligt bindeled mellem rutine og ungdom. Her spiller den aktuelle mængde af spilletid egentlig ikke så afgørende en rolle, forklarer landstræner Lars Søndergaard.

- Sanne er god til at tage sig af de unge, få styr på tingene, og så er hun vant til slutrunder, så hun betyder meget.

- Hvis hun ikke starter inde, får vi også brug for hendes kræfter til at komme ind og være med til at skabe en mulig succes, siger Søndergaard.

Han ved dog udmærket, at Troelsgaard ikke møder ind til landskampe for at tage plads på første række langs sidelinjen.

- Sanne er jo Sanne. Hun vil gerne spille, og det vil de alle sammen, heldigvis. De skal jo have lysten og ambitionen om at spille fra start, men det kan alle ikke, siger Lars Søndergaard og fremhæver midtbanespillerens store professionalisme.

- Sanne har arbejdet benhårdt, siden hun gik på ferie i Reading, til at hun mødte ind her i lejren, så hun er mødt toptrimmet op og ready to go. Det er den måde, hun tackler det på.

- Men hun er ikke glad for det, hun vil helst starte inde.

Kan det blive en udfodring at have 164 landskampe til at sidde ude på bænken?

- Vi har talt meget om tingene, og hun er en del af en stor gruppe, og hun skal også være med til at bygge nogle af de unge op.

- Kathrine Kühl har spillet lidt mere fra start i den seneste tid, hun gør det rigtig godt og udvikler sig, men det er også på grund af Sanne, som har været med til at bakke op om hende og lære fra sig. Sanne skal have stor cadeau for den måde, hun har taget imod den modstand, som er kommet, siger Danmarks landstræner.

EM i fodbold spilles 6.-31. juli, kan ses hos DR og TV2 og følges på P4 og her på dr.dk.

Danmark spiller første kamp 8. juli mod Tyskland kl. 21, og kampen kan ses direkte på DR1.