Kritiske danske EM-profiler: Vi skal turde spille mere

Hverken Sanne Troelsgaard og Pernille Harder var tilfredse med det danske spil mod Belgien.

Nadia Nadim (liggende) spillede ikke sin bedste landskamp, men som resten af holdet viste hun masser af fightervilje. (Foto: TOBIAS SCHWARZ © Scanpix)

Det holdt hårdt, men de danske fodboldkvinder åbnede EM med en sejr over Belgien.

Før pausen viste danskerne i perioder flot spil, men i anden halvleg var det en rendyrket sliderindsats, der skulle til for at holde Belgien fra den udlignende scoring.

Først og fremmest hæftede den danske anfører, Pernille Harder, sig ved det positive i tre point og den solide danske opbakning på tribunerne.

- Det var fedt. Fantastisk med så mange danskere, man hører dem virkelig hele vejen igennem, siger hun.

Alligevel mener Pernille Harder, at der er plads til forbedring frem mod næste kamp på torsdag mod værtsnationen Holland, der åbnede EM med en 1-0-sejr over Norge.

- Jeg ville ønske, hvis jeg skal være lidt kritisk, at vi ikke var blevet trykket så langt tilbage i slutningen af kampen. Men vi skal være glade for de tre point, det er sindssygt vigtigt, siger hun.

Tilfreds med nullet

Heller ikke målscorer Sanne Troelsgaard var efterfølgende helt tilfreds med den danske indsats.

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi turde spille mere. Vi slog lange bolde i de første ti minutter, som var planen, men vi endte med at gøre det i hele første halvleg.

- Men der var mange nerver, og det var den første kamp, siger hun ifølge Ritzau.

For landstræner Nils Nielsen var det vigtigste udkomme af kampen, det ciffer der stod ud for Danmark på måltavlen, da dommeren fløjtede af.

I de sidste to testkampe frem mod EM havde Danmark lukket seks mål ind, men mod Belgien stod den danske defensiv imod.

- Jeg synes, at de fightede alt, hvad de kunne, og når vi ikke lige kan holde styr på spillet, så er det det, man må gøre, for at få point. Og vi er tilbage på sporet med at holde nullet, og det er egentlig ret vigtigt for os.

- Kan vi gøre det i de næste kampe, så tror jeg sgu, at vi går videre, siger Nils Nielsen.

Facebook
Twitter