KARAKTERER Tre dumper i generalprøve-afklapsning

Tre danske spillere lander under dumpegrænsen efter 4-2-nederlaget til Østrig.

(© DR Sporten)

De danske fodboldkvinder fik en rigtig dårlig generalprøve, inden det næste søndag går løs ved EM-slutrunden i Holland.

I den sidste testkamp blev det til et 4-2-nederlag ude mod Østrig efter en kamp, hvor Nils Nielsens mandskab skal prise sig lykkelige for at slippe fra stadion i Wiener Neustadt med et nederlag på to mål.

Her er kommentator Henrik Liniger og ekspert Arnela Muminovics vurdering af de danske spillere

- Pyha, godt det ikke var EM, der var gået i gang, da Danmark tabte med 4-2 til Østrig efter en yderst bleg indsats i venskabskampen.

Karaktererne kan ikke blive andet end lave, men bare rolig, vi har ikke tabt troen på det danske hold, når først det virkelig gælder i Holland.

Stina Lykke – 4

En af de bedste danskere, selv om målvogteren blev passeret fire gange. Var prisgivet ved alle fire mål, men havde også ind imellem problemer med kommunikationen i forsvaret.

Simone Boye – 02

Kæmpede og fightede og erobrede mange bolde – som hun så straks smed væk igen. Må tage sin del af ansvaret for det vaklende danske forsvar.

Janni Arnth – 02

Forfærdelig første halvleg af 75-kamps-jubilaren, hvor hun virkede usikker og nervøs og gav mange bolde væk til modstanderne. Spillede sig efter pausen lige præcis op på bestået.

Line Røddik – 4

Bedst i en svag dansk forsvarskæde. Hun lavede også fejl, men ikke så graverende som de øvrige i defensiven.

Line Røddik var blandt de bedste danskere i opgøret mod Østrig. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Nanna Christiansen – 00

Fik igen chancen på den centrale midtbane, men ligesom i forårets kamp mod Finland virker hun fejlplaceret dér. Fyldte hverken offensivt eller defensivt og virker ikke som løsningen på landsholdets mest sårbare plads.

Line S. Jensen – 02

Fra brandkamp mod England til rodet indsats mod Østrig. Tog alt for mange chancer i pasningsspillet, men erobrede trods alt en del bolde i defensiven.

Theresa Nielsen – 00

Svageste landskamp i lang tid fra den rutinerede højrekantspiller. Man så intet til hendes ellers velkendte raids op ad banen og blev ofte overløbet defensivt.

Pernille Harder – 02

Frustrationerne lyste ud af anføreren gennem hele kampen. Hun var hverken tilfreds med holdets eller sin egen præstation. Blev lukket fuldstændig ned af en kløgtig østrigsk defensiv og fandt kun i korte glimt plads at spille på.

Katrine Veje – 4

Endelig en scoring fra Katrine Veje – noget vi har efterlyst længe. Og endda en rigtig flot en af slagsen. Den trækker højt op i karakteren på en svag dansk aften.

Sanne Troelsgaard – 00

Intet lykkedes for et af de danske offensiv-esser. Halsede tit efter de østrigske spillere og lavede flere frustrations-frispark.

Nadia Nadim – 02

Blev ligesom angrebsmakker Harder lukket fuldstændig ned. Kunne ikke skabe noget på egen hånd. Assisten til 2-4 målet trækker op.

Cecilie Sandvej – 4

OK indhop af Sandvej, der viste, at hun er en god og alsidig reserve, både som wingback og i forsvaret.

Maja Kildemoes – 02

Forsøgte at stabilisere den danske midtbane, der havde lidt så meget i første halvleg, men det lykkedes kun i glimt.

Stine Larsen, Frederikke Thøgersen og Sofie Junge – UB efter sene indskiftninger i en umulig kamp at komme ind i. Dog ros til Stine Larsen for den fine scoring til 2-4.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve