Kvindelandsholdets EM-finale kan give kamp om fjernbetjeningen

Søndag møder FCK og Brøndby hinanden, mens kvindelandsholdet spiller EM-finale.

Danmark spiller EM-finale på søndag, hvor modstanderen bliver enten Holland eller England. (Foto: MARCEL VAN DORST © Scanpix)

Det er ikke kun mænd og kvinder, der skal kæmpe på grønsværen på søndag.

Også hjemme i stuerne kan der blive kamp - om fjernbetjeningen.

For hvad er vigtigst? At se EM-finalen i kvindefodbold med dansk deltagelse klokken 17 eller følge med i Superligaens publikumsbasker mellem Brøndby og FC København klokken 18?

Divisionsforeningen, som repræsenterer fodboldklubberne i Danmark og står for at fastlægge spilletidspunkterne i Superligaen, har nemlig besluttet, at de ikke vil rykke kampen mellem Brøndby og FCK for at undgå, at den kolliderer med kvindelandsholdets EM-finale.

- Nej, vi kommer ikke til at rykke kampen mellem FCK og Brøndby. Vi undersøgte muligheden for det, men det kunne ikke lade sig gøre med så kort varsel af praktiske årsager, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til DR Nyheder.

Hvilken kamp skal du selv se?

- Jeg skal altid se Superligakampene, det bliver jeg nødt til at indrømme. Men jeg kommer til at følge med i det hele, da man heldigvis kan se fodbold på flere skærme samtidig nu til dags.

Hos den ene part i weekendens Superliga-brag fortæller man, at man ikke har fået noget officielt krav om at rykke kamptidspunktet.

- Og så tæt på kampdag, ville det være et logistisk mareridt, hvis man skulle rykke en af vores største kampe med så kort varsel, lyder det i en udtalelse gennem Brøndby IF's presseafdeling.

Engelsk pokalkamp fremrykkes

I Storbritannien har det britiske fodboldforbund allerede taget hånd om problemerne og fremrykket et opgør mellem Premier League-vinderen Chelsea og pokalvinderen Arsenal, så kampen nu spilles en time tidligere. De britiske fodboldkvinder kan nemlig også spille sig i EM-finalen.

TV3 Sport, der viser kampen mellem Brøndby og FC København på TV3+, var ellers åbne for at finde et nyt kamptidspunkt, så danskerne kan se begge kampe.

- Det er ikke os, der vil blokere en flytning af kampen, så alle kan se med, hvis Danmark kvalificerer sig til finalen, siger Kim Mikkelsen, chef for TV3 Sport.

Interesse for kvindefodbold

EM-finalen på søndag bliver sendt på både DR1 og TV2 klokken 17, hvor Danmark enten møder England eller Holland i finalen

Kampen mellem Brøndby og FC København begynder efter planen klokken 18 på TV3+.

Seertallene fra de seneste EM-kampe viser stor interesse for de danske fodboldkvinder.

Danmarks sejr over Norge i den indledende pulje ved EM i kvindefodbold trak 555.000 seere, og dermed rykkede kampen ind på andenpladsen over de mest sete fodboldkampe i år.

Den er kun overgået af EM-kvalifikationskampen for mænd mellem Danmark og Rumænien, der endte uafgjort tidligere på året. Her fulgte 684.000 kampen på Kanal 5.

Facebook
Twitter