Landsholdsback er besat af 8-tallet: - Uden det brækker jeg benet

Theresa Nielsen vil aldrig spille med andet end nummer 8 på ryggen, og det må fremtidige klubber indstille sig på.

Theresa Nielsen har hele to tatoveringer af sit lykketal. Og nummeret er nærmest også tatoveret ind på ryggen af hende.

Theresa Nielsen og tallet 8. De to ting hænger uløseligt sammen.

Ikke kun fordi den rutinerede back har ottetallet på ryggen både på landsholdet og i sin norske klub Vålerenga. Nej, hun har det såmænd også tatoveret på håndleddet og anklen.

- Nummer 8 er mit lykketal, og det har det altid været. Jeg føler selv, jeg spiller lidt bedre, når jeg har nummer 8 på ryggen, siger Theresa Nielsen til DR Sporten.

Og faktisk er tallet nu blevet så indgroet i Vålerenga-spillerens fodboldliv, at det har udviklet sig til et afsindigt vigtigt ritual.

- Jeg er vel lidt besat af det her ottetal, og jeg er lidt overbevist om, at hvis jeg spiller med andet end 8 på ryggen nu, så falder jeg og brækker benet, siger hun.

Nummeret er faktisk så afgørende for Theresa Nielsen, at det er noget, klubber skal planlægge efter, hvis de ønsker at få den offensive back til at trække lige netop deres trøje over hovedet.

Da hun i januar skiftede Brøndby ud med norske Vålerenga, var rygnummeret sågar et ultimativt krav til hendes nye arbejdsgiver.

- Hvis jeg ikke havde fået nummer 8, så var jeg faktisk ikke skiftet. Så sindssyg er jeg nok blevet omkring det her tal.

Og forkærligheden for tallet har Theresa Nielsen ikke fra fremmede.

- Min far spillede også med nummer 8, så vi har det her sammen. Og han har også de to ottetals-tatoveringer sammen med mig, så vi er lidt skøre begge to der, siger hun.

Ved EM i Sverige for fire år siden måtte Theresa Nielsen tage til takke med nummer 18 på trøjen, mens landsholdsprofilen Julie Rydahl sad tungt på det rene ottetal.

Men Rydahls landsholdsstop efter slutrunden banede vejen for genforeningen mellem Theresa Nielsen og hendes elskede ottetal. Og nu er der ingen vej tilbage.

- Jeg er overbevist, om at jeg aldrig nogensinde kommer til at spille med andet end nummer 8 på. Nu har jeg det på landsholdet, og der er jeg rimelig fredet. Og de klubber, hvor jeg skal spille fremover, må også sørge for, at nummer 8 ligger klar, hvis jeg skal spille der, siger hun.

Du kan se, hvordan det går med landsholdets nummer 8, når vi på lørdag viser EM-kvartfinalen mellem Danmark og Tyskland på DR1 fra klokken 20.30.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk