Landsholdsfighter er glad for kønsdebat: Men det vigtigste er, at vi er rollemodeller

Sanne Troelsgaard er glad for det ekstra fokus på kvindelandsholdet, men hun har ingen ambitioner om, at kvindefodbold skal blive mere populært end herrefodbold.

Sanne Troelsgaard har ingen intentioner om at have en popularitetskonkurrence med herrelandsholdet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Mens det danske kvindelandshold arbejder benhårdt på at få succes ved EM i Holland, arbejder en nedsat kommission på at skabe et bedre udgangspunkt for kvindelige fodboldspillere i Danmark.

Den kommission præsenterede mandag det første udspil til en strategi, der kan være med til at skabe mere ligestilling blandt de mandlige og kvindelige udøvere, samt generelt bedre forhold fra bredde til elite på kvindesiden.

Et tiltag, der er blevet taget godt imod af DBU og de kvindelige landsholdsspillere - heriblandt matchvinderen fra åbningskampen mod Belgien, Sanne Troelsgaard, der dog ikke har ambitioner om, at kvinderne skal blive lige så populære som mændene.

- Det tænker de færreste af os her, at vi skal. Vi skal ikke være mere populære end herrelandsholdet. Det med at promovere kvindefodbolden og få de små piger til at spille fodbold, det er vores altoverskyggende mål.

- Vi vil gerne være rollemodeller, og det gør vi ved stille og roligt at bygge vores succes op. Vi kan ikke bare være nogle gode piger uden for banen, vi skal også præstere på banen og vise resultater. Vi skal være fighterkvinder, siger Sanne Troelsgaard til DR Sporten.

Støtter det retoriske tiltag

Et af kernepunkterne hos kommissionen er, at det skal tydeliggøres mere, om man taler om herre- eller kvindelandsholdet.

Den gængse forståelse har altid været, at "landsholdet" betyder herrerne, men det vil kommissionen ændre. Og den vogn hopper Sanne Troelsgaard med på.

- Jeg synes, det er en god idé med en fællesbetegnelse. Jeg undrede mig over det, da jeg var mindre. Jeg så jo kvinderne som landsholdet. Så jeg ville da være tilfreds, hvis man sagde herre- eller kvindelandsholdet.

Og så er det bare dejligt, at der er nogen, der kæmper for dansk kvindefodbold.

- Jeg synes, det er fedt, at de går 100 procent ind i kvindefodbold nu, og de støtter os. De er vores talerør, og det, synes jeg, er mega fedt. At de gør det for os, det har altafgørende betydning, slutter hun.

Næste gang Danmark skal i aktion ved EM er på torsdag, når de hollandske værter venter. Kampen starter 20.45 og kan følges på dr.dk/sporten, i Liga på P3 eller ses på TV2.

FacebookTwitter