Landstræner inden gruppefinale: Norge er en modbydelig modstander

Selvom Danmark skal have points mod Norge for at bevare EM-håbet, udråber landstræner Nils Nielsen Norge som favoritter.

Der bliver behov for tænding i aftenens kamp mod Norge. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Med én runde tilbage kan alt stadig ske i Danmarks EM-gruppe. Både Belgien, Norge, Holland og Danmark har mulighed for at avancere til kvartfinalen, hvis tingene flasker sig for dem. Hvis det skal gå Danmarks vej, skal de have minimum et point mod Norge, og så må Holland ikke tabe til Belgien.

Danmark er med andre ord tvunget til et resultat i mandagens kamp, for med et nederlag til Norge er det EM-exit uanset resultatet i Belgien-Holland. Selvom Norge ligger på gruppens sidsteplads, forventer den danske landstræner Nils Nielsen, at mandagens kamp bliver mere end svær.

- Norge er favoritter og har på papiret det bedste hold. De har nogle stjerneangribere, som vi ikke har set shine endnu. Jeg håber, at de venter med at shine helt vildt, for ellers bliver de rigtig modbydelige at spille imod, siger han.

Ikke for at fjerne presset

De norske kvinder har leveret skuffende resultater ved EM indtil videre og har nul points og en målscore på 0-3 efter to kampe. Derfor kunne det godt lyde, som om Nils Nielsen forsøger at fjerne toppen af presset på sit hold ved at undlade at tage favoritrollen på sig. Det afviser han dog.

- Hvis vi skulle spille mod et hold, som jeg synes, vi er bedre end, så ville jeg have sagt, at vi var favoritter. Men jeg synes faktisk ikke, at vi er favoritter mod Norge, siger han.

- Det bliver en meget, meget vanskelig kamp, men jeg tror også, at den bliver lige.

Norge skal slå Danmark med minimum tre mål, og samtidig skal resultatet i Belgien-Holland også gå deres vej, hvis de skal holde liv i drømmen om videre avancement ved EM.

Kampen mellem Danmark og Norge sparkes i gang mandag kl. 20.45 og kan følges i LIGA på P3 eller ses på TV 2.

Facebook
Twitter