Nadim er EM’s offside-dronning: Landstræneren forsvarer sin angriber

Nadia Nadim har løbet offside flere gange end nogen anden ved EM.

Denmark football team's forward Nadia Nadim speaks during a training session with teammates during the UEFA Women's Euro 2017 football tournament on July 22, 2017 in Utrecht. / AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU (Foto: Daniel Mihailescu © Scanpix)

Nadia Nadim er ikke rigtigt kommet i gang ved EM, og kun i få glimt har hun vist prøver på sine særlige evner med den lille runde.

En af forklaringerne er måske, at Nadim ikke har fået bolden i de rigtige positioner. Hun har ikke haft bolden i fødderne tæt nok på modstandernes felt.

For når endelig Nadim har været i position til at få en stikning i dybden og derefter kunne løbe direkte mod mål, så er hun endt med at stå offside, når først afleveringen er blevet sendt afsted. Faktisk er det sket så ofte, at Nadim med afstand er den spiller, der flest gange er blevet vinket offside.

Ni gange har Nadim været på den forkerte side i afleveringsøjeblikket og dermed offside. Den næstmest offsidedømte spiller har ’blot’ gjort det seks gange.

- Det kunne godt være, at vi lige skal have kigget lidt på det. Hun har jo den rolle, hvor hun skal strække forsvaret langt, så derfor kommer hun til at stå i offside nogle gange, siger landstræner Nils Nielsen.

Nadim har dog ikke selv nogen god forklaring på, at hun løber mere offside end andre.

- Man gør det ikke med vilje. Måske er jeg for hurtig, siger hun og bliver bakket op af landsholdskollegaen Sanne Troelsgaard:

- Jeg tror ikke, man gør det bevidst. Og når man bliver træt i kampen, så glemmer man lige at komme ned på den anden side. Men det tror jeg helt sikkert, vi får ændret mod Tyskland.

Forsvarer Nadim

Der ligger altså et arbejde foran Nils Nielsen i at få Nadim til at blive på den rigtige side af forsvaret.

Men selvom ni offsides lyder af meget, er landstræneren alligevel ikke så utilfreds med sin angriber – han har selv bedt hende ligge sig tæt op af modstanderens bagerste kæde.

- Selvom pulsen er høj, skal man selv kunne nå at se det. Men det skal vi have arbejdet lidt på, så i en situation, hvor hun skal løse en opgave for os, at det ikke kommer til at betyde, at de kan vinke offside på os. Men hun gør faktisk det, vi beder hende om.

Nadia Nadim får mulighed for at rette op på sine mange offsideløb, når Danmark på lørdag møder Tyskland. Kampen spilles kl. 20.45 og kan ses på DR1, høres i LIGA på P3 eller følges i livetekst på dr.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk