OVERBLIK Sådan kommer Danmark i kvartfinalen

Kvindelandsholdet kan stadig nå kvartfinalen ved EM trods nederlaget til Holland

Det danske kvindelandshold kan stadig få en plads i kvartfinalen, men det afhænger af flere ting. (Foto: TOBIAS SCHWARZ © Scanpix)

Det var en alvorlig test, da Danmark torsdag aften mødte de hollandske værter ved EM-slutrunden i fodbold. I første halvleg blev Danmark udspillet, og Holland kom på 1-0 på straffespark. Efter pausen tog Danmark fat og skabte et hav af chancer, som desværre ikke blev udnyttet. Dermed tabte Danmark 1-0.

I den første kamp i søndags var Danmark oppe imod Belgien, og her udnyttede Sanne Troelsgaard en chance på hovedstød efter bare fem minutter, som sikrede Danmark en sejr på 1-0 over belgierne. Dermed mangler bare kampen mod Norge, inden afgørelsen i gruppe A er fundet.

Sådan ser stillingen ud i Gruppe A inden sidste spillerunde mandag, hvor Danmark møder Norge. (Foto: Dr Sporten © dr)

Hvis Danmark taber til Norge

Et nederlag til Norge i gruppespillets sidste kamp vil betyde farvel til EM for Danmark. Selv hvis Belgien skulle tabe til Holland i deres kamp, vil de slutte på tre point sammen med Danmark og Norge. Derfor vil den indbyrdes målforskel mellem Belgien, Danmark og Norge blive afgørende, og da Belgien allerede har mødt både Norge og Danmark, ender belgierne med en målforskel på plus en. Danmark har også i øjeblikket en målforskel på plus en, så et nederlag til Norge (uanset størrelse) vil automatisk resultere i, at Danmark har en dårligere målforskel mellem de tre hold indbyrdes end Belgien. Altså, dansk EM-exit.

Hvis Danmark og Norge spiller uafgjort

Skulle kampen mod Norge ende uden en vinder, er vi afhængige af de hollandske værter, der slog os torsdag aften. Danmark kan takket være sejren over Belgien i første runde nemlig sikre sig andenpladsen i gruppe A, hvis Holland vinder eller spiller uafgjort mod Belgien. I det tilfælde vil Danmark og Belgien være lige på fire point, men Danmark vil være bedst indbyrdes.

Hvis Danmark slår Norge

Nu bliver det rigtig langhåret. En sejr over vore nordiske venner er nemlig ikke alene nok til at sikre dansk avancement. Sejren vil sende Danmark op på seks point, hvilket er nok, hvis Belgien taber til eller spiller uafgjort med Holland. Skulle Belgien vinde over Holland, vil de to hold samt Danmark være på seks point, og ingen af de tre hold vil være bedre på point indbyrdes end de andre to. Dermed kommer målscoren igen ind i billedet, og her tæller man igen målforskel først og dernæst antallet af scorede mål i de indbyrdes kampe. Ved fortsat lighed kigger man så på målforskel og dernæst antal scorede mål i hele gruppens regnskab, og skulle det stadig være helt lige, ja, så træder fairplay-regnskabet i kraft. Her rangeres holdene efter, hvem der har fået færrest gule og røde kort. Inden sidste spillerunde står Holland med et gult kort, Belgien med to gule kort og Danmark med hele syv gule kort. Så lad os ikke håbe, at det kommer så vidt, at faiplay-regnskabet bliver afgørende.

Her kan du læse Uefas regulativer for gruppespillet ved EM. (Foto: Uefa.com © UEFA)

Sidste spillerunde i gruppe A er på mandag. Norge – Danmark kan ses på TV 2 klokken 20.45, mens Belgien – Holland vises på TV 2 Sport. Du kan selvfølgelig også følge med på dr.dk eller i LIGA på P3.

Facebook
Twitter