Spillere om landstræners hjemrejse: Der er vigtigere ting end fodbold

Landsholdet har flere dygtige træner, der kan tage over i Nils Nielsens fravær, lyder det fra spillerne.

Der er vigtigere ting i verden end fodbold, siger landsholdets anfører Pernille Harder. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Der er fuld forståelse i landsholdslejren for Nils Nielsens beslutning om at rejse hjem til Danmark på grund af en akut opstået familiær situation.

Ifølge DBU forventer Nils Nielsen at vende tilbage til Holland og EM-slutrunden inden for nogle dage.

Landsholdets største stjerne, Pernille Harder, ser heller ingen grund til at frygte sportslige konsekvenser af landstrænerens midlertidige fravær.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men jeg forstår ham fuldt og fast. Der er noget, der er lidt større end fodbold. Men jeg håber selvfølgelig han kommer tilbage hurtigst muligt.

- Vi har nogle dygtige trænere, der er her stadigvæk, så det er jeg ikke bange for, siger hun.

Samme holdning har landsholdets bagerste skanse, Stina Lykke, der heller ikke ser en risiko for, at situationen får konsekvenser for spillet på banen.

- Det tænker vi ikke over lige nu. Han skal hjem og ordne de ting, han skal ordne, og så tager vi den derfra og ser på, hvad der sker, slår hun fast.

Terp tager styringen

Spillerne blev informeret om situationen på et spillermøde i formiddags, og der fik de samtidig beskeden om, at det øvrige trænerteam anført af assistenttræner Lene Terp overtager styringen.

Det fortæller Flemming Berg, der er talentchef og i Holland sammen med kvindelandsholdet.

- Spillerne bakkede selvfølgelig den beslutning op, for der er nogle ting, der er vigtigere end fodbold, og så bliver fokus nu bare fremadrettet i forhold til kvartfinalen.

- Det er selvfølgelig en uheldig situation, når cheftræneren er nødt til at tage hjem midt i turneringen, men som udgangspunkt ser vi fremad. Lene (Terp) går ind og tager den overordnede styring, indtil Nils er tilbage, siger Flemming Berg.

Skulle det mod forventning ske, at Nils Nielsen ikke kommer tilbage til lørdagens kvartfinale, vil det være det tilbageværende trænerteam, der løser den opgave.

- Vi regner med at Nils er tilbage inden for et par dage, men ellers så har vi som sagt et dygtigt trænerteam, der nok skal løse de opgaver, der er omkring holdet, slutter Flemming Berg.

Facebook
Twitter