VIDEO Frygtelig dansk VM-oplevelse bekræfter regnbeslutning: Jeg så et deja-vu

Historien viser, at det var den helt rigtige beslutning at udsætte Danmarks kamp lørdag aften på grund af regnvejr.

Selvom man med spænding havde set frem til EM-kvartfinaledramaet mellem Danmark og de tyske europamestre lørdag aften, så er det svært at stille sig uenig med beslutningen om at udsætte kampen til søndag.

Og hvorfor så lige det? Jo, man skal faktisk bare kigge i de danske landsholdsarkiver. Der finder man den tidligere landsholdsspiller Marlene Kristensen. Hun har mærket på sin egen krop bogstaveligt talt, hvorfor det er utrolig farligt at spille på så våde baner.

- Det var i 1999 ved VM. Vi havde spillet åbningskamp mod USA i New York, og vi skulle spille vores anden kamp mod Nordkorea. Det var i Portland og havde regnet hele dagen, forklarer Marlene Kristensen.

- Banen var rigtig skidt. De havde lagt det her kunstgræs over kunstbanen, som jeg også kunne høre, at de havde gjort i Rotterdam. Og man kunne simpelthen se de her riller fra kunstbanen, siger hun.

- Vi havde ikke hørt noget om, at den skulle aflyses. Så den bliver spillet. Og efter omkring fem minutter glider jeg på banen i en af de der riller, og jeg brækker mit ben. Jeg knækker simpelthen fibula midt over. Jeg bliver efterfølgende opereret i USA og har stadig søm og skruer i fra dengang, forklarer den tidligere landsholdsspiller.

Så et deja-vu

Marlene Kristensen følger det danske landshold tæt og har været nede at se de tre gruppekampe i Holland. Lørdag aften sad hun dog bag fjernsynet og kiggede på det massive regnvejr, og pludselig ramte historien hende.

- Det tog egentlig lidt tid for mig, inden jeg tænkte, at det har var deja-vu fra dengang. Det kan de ikke, og det skal de ikke, tænkte jeg. Der er selvfølgelig mange ting omkring det som tilskuere og tv, men det vigtigste er spillernes sikkerhed, siger Marlene Kristensen, der kun så én løsning – en aflysning.

Som mange af jer sikkert så, blev det længe overvejet om, hvorvidt kampen mellem Danmark og Tyskland kunne gennemføres. De to landstrænere gav deres argumenter. Sådan var det slet ikke tilbage ved VM i 1999.

- Der var egentlig ikke nogen, som stillede spørgsmålstegn ved, om den skulle være spillet, men jeg hørte efterfølgende, at det var helt uforsvarligt. Og havde det været amerikanerne, havde man aldrig givet lov til det. Men nu var det andre hold, og det kunne godt gå lidt ubemærket hen, siger Marlene Kristensen.

- Der var også nogen efterfølgende, som blev stillet til ansvar for det, og jeg fik en forsikring, forklarer hun.

Mange gange kan et brud på benet sætte en stopper for en karriere, men sådan var det ikke i Marlene Kristensens tilfælde, der fik en god behandling.

- Det sted, jeg blev opereret, var en privat klinik, som sikkert var rigtig dygtig, så jeg har faktisk ikke mærket noget til det senere i min karriere udover den lange pause selvfølgelig, siger hun.

Marlene Kristensen nåede op på 20 landskampe og et enkelt mål, men satsede primært på sin karriere i udlandet, hvor hun spillede i både USA og Australien.

Facebook
Twitter