VIDEO Semifinale og straffespark? Ikke Danmarks livret

Ved EM i 2013 var Danmark også i semifinalen. Dengang tabte kvinderne på straffespark til Norge. Se her, hvordan det ikke skal gøres.

Der var tårer, nedvendte hoveder og skuffede øjne.

Det er fire år siden, at de danske fodboldkvinder senest var i en EM-semifinale. Dengang foregik slutrunden i Sverige, og modstanderen hed Norge.

Da den ordinære kamp endte 1-1, skulle de to skandinaviske nationer ud i en straffesparkskonkurrence. Desværre brændte både Line Røddik og Theresa Nielsen, hvilket betød et farvel til de danske kvinder.

En mental øvelse

På trods af oplevelsen ved semifinalen i Sverige, har de danske spillere ikke trænet i straffespark op til semifinalen mod Østrig i aften, hvor man også kan risikere at ende i en straffesparkskonkurrence for at afgøre kampen.

- Straffespark er en mental øvelse, så vi har forberedt os mentalt. Man kan ikke forberede det på anden vis, siger landstræner Nils Nielsen og fortsætter:

- Alle kan tage en bold, sætte den på pletten og skyde den i mål. Men hele situationen og presset i en semifinale er en situation, man ikke kan forberede sig på. Dér skal man være mental klar, og derfor har vi snakket om det, men ikke trænet i det, siger Nielsen.

Line Røddik, der brændte mod Norge i 2003, indskyder, at Danmark har haft succes i en straffesparkskonkurrence. Det skete også ved EM i Sverige.

- Vi vandt jo kvartfinalen mod Frankrig i Sverige på straffespark, siger Barcelona-spilleren, der selv scorede ved den lejlighed.

Øverst kan man se straffesparkskonkurrencen i semifinalen ved EM i 2013 mellem Norge og Danmark. Og altså hvordan de danske kvinder ikke skal gøre i aften…

EM-semifinalen mellem Danmark og Østrig spilles torsdag aften klokken 18. Kampen vises på TV 2, men LIGA i P3 sender direkte fra stadion i Breda, og du kan også følge med på dr.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk