Åh, åh! Fik kongen lige superstjernen til at afsløre, at han spiller mod Danmark?

Den belgiske konge kiggede forbi træningen torsdag og fik svar på det spørgsmål, som journalister har prøvet i to uger.

EM i fodbold er for alle. Også konger.

Derfor har den belgiske kong Philippe naturligvis også været forbi træningsbanen, inden Belgien skal spille deres første kamp i turneringen lørdag.

Og der blev sagt mere end ’held og lykke’ og ’gør jeres bedste’. Kongen fik nemlig også lov at sludre lidt med hver enkelt spiller og stille spørgsmål.

En mulighed, han ikke lod forpasse. Tværtimod.

Han benyttede nemlig chancen til at få opklaret det spørgsmål, som hele den fodboldglade nation har spekuleret over siden 29. maj, hvor superstjernen Kevin de Bruyne udgik med en hovedskade i Champions League-finalen:

Kommer den rødblonde kreatør til at spille EM?

Kevin de Bruyne blev ramt hårdt i hovedet af Antonio Rüdiger i Champions League-finalen. (Foto: Carl Recine © Ritzau Scanpix)

Svaret er: ’Ja!’ – og han regner med at træde ind i turneringen den 17. juni mod Danmark.

Ifølge de belgiske medier RTBF og Le Soir lød dialogen nogenlunde sådan her:

- Gør det stadig ondt?

- En smule, men det går meget bedre.

- Hvornår spiller du igen?

- Jeg håber, det bliver i den anden kamp til EM.

- Fantastisk! Jeg glæder mig til, at du er tilbage!

Gør Belgien bedre

Kevin de Bruyne håber altså at være klar til opgøret mod Danmark.

Alligevel er der en chance for, at han begynder på udskiftningsbænken i Parken, vurderer DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

- Når du lige er kommet tilbage fra en skade, så er du ikke på dit topniveau. Derfor skal han sandsynligvis ikke spille hele opgøret mod Danmark. Det ville være mystisk, hvis de brændte ham helt af, når han har siddet ude i to uger med en skade.

- Belgien er ikke et landshold, der står og falder med Kevin de Bruyne. Deres spil er ikke lagt an på ham, og de kan spille uden ham. Han er virkelig, virkelig god, men Belgien har stadig en god chance, hvis han ikke spiller, siger Andreas Kraul.

Alligevel er det ingen hemmelighed, at Kevin de Bruynes kvaliteter er svære at matche.

Derfor er det også vigtigt for det belgiske landshold, at han bliver spillet ind i turneringen tidligt, vurderer Andreas Kraul.

- Han gør de andre langt bedre. Han kan selv lave mål, han driver bolden, og han har et fremragende blik for de andre. Han trækker opmærksomhed til sig, mens han styrer en kamp. Derfor bliver alle bedre, når han spiller.

Godt med hvile

Allerede i sidste uge var den belgiske landstræner Roberto Martinez ude at sige, at det var ’usandsynligt’, at Kevin de Bruyne blev klar til Belgiens første kamp mod Rusland lørdag aften klokken 21.

Noget, som hovedpersonen altså også selv bekræftede overfor kongen torsdag.

Derfor rejser Kevin de Bruyne heller ikke med resten af holdet til Sankt Petersborg.

Der er ingen grund til at flyve fire en halv time mod øst for at skulle stå i København torsdag aften.

I stedet laver han individuel træning, indtil resten af holdet kommer til den danske hovedstad, skriver det belgiske medie HLN.

En fornuftig beslutning, lyder det også fra holdkammeraten Jan Vertongen, der selv havde hovedpine i ni måneder, fordi han begyndte at spille for tidligt efter en hovedskade sidste år.

- Jeg spillede allerede et par dage efter. Det var ikke en god beslutning. Så jeg synes, det er en god idé, at han lige tager et par ugers hvile, siger han.

Og mon ikke kongen alligevel skal se med lørdag aften, selvom Kevin de Bruyne ikke spiller?

Kampen mellem Belgien og Rusland spilles klokken 21 lørdag aften og kan ses direkte på TV3+.

Du kan også høre opgøret direkte i LIGA på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk