Alle de rørende øjeblikke: Fansang, hilsner og store klapsalver til Christian Eriksen

Landskampen mod Finland blev en kamp, de færreste nok glemmer. Men det blev også en aften fyldt med rørende øjeblikke.

Der var flere rørende billeder fra aftenen, efter der var kommet gode nyheder om Christian Eriksen. (Foto: Jonathan Nackstrand)

Tårer, bange anelser, forvirring, kram og masser af klapsalver

Lørdagens landskamp mod Finland blev nok en af de mest følelsesmæssige kampe.

Under første halvleg faldt fodboldspiller Christian Eriksen om på banen, hvorefter der blev givet hjertemassage.

Men klokken 19.25 kom meldingen fra UEFA. Christian Eriksen var stabil, og seks minutter senere meldte DBU ud, at Christian Eriksen var vågen.

Men selvom stemningen i Parken og rundt om ved tv-skærmene længe var bange og frygtede det værste, så endte det med at blive en aften fyldt med flere rørende øjeblikke.

Se nogle af dem her:

Danske og finske fans sang til hinanden

Flere tusinde fans blev i Parken, mens de ventede på nyheder, om kampen ville blive genoptaget, og om der var yderligere nyheder omkring Christian Eriksens tilstand.

- Folk var chokeret. Alle stod og kiggede på deres telefoner, de danske fans vidste ikke rigtigt, hvad de skulle gøre, fortæller DR's politiske analytiker, Jens Ringberg, der var på stadion i aften.

- Men så tog de finske fans initiativ til at synge. 'Christian' og så svarede de danske fans igen med 'Eriksen'.

- Det var simpelthen så rørende. De finske fans har en kæmpe ære i den her kamp, siger han.

Og han er langt fra den eneste, der havde den oplevelse med de finske fans.

DR Nyheders reporter Nicolas Nielsen var ligeledes imponeret over de finske fans.

- Jeg oplevede et publikum, der viste sig fra sin mest empastiske side. Det var bare bedst symboliseret ved, da de finske tilhængere sang til de danske tilhængere.

Finske spillere klappede landsholdet på banen

20.30 blev kampen genoptaget mellem Danmark og Finland, men inden var der rørende scener, da de danske spillere gik på banen.

Først var den danske målmand, Kasper Schmeichel, gået på banen for at varme op, hvilke førte til stor jubel på stadion.

Ikke længe efter kom det finske landshold ind efterfulgt af de danske spillere.

Her stoppede det finske landshold op og klappede spillerne ind på banen. Efterfølgende var der også lige et kort klem mellem den finske landsholdstræner og den danske landsholdstræner, Kasper Hjulman.

- Det er rørende billeder, sagde DR's vært Josefine Høegh, da billederne blev vist på tv.

Landsholdsspillerne omfavnede hinanden

Kasper Schmeichel gik rundt til sin holdkammerater og gav dem krammere og opløftende ord, mens de danske spillere gik i gang med opvarmning.

Og inden kampen blev fløjtet i gang, samlede det danske herrelandshold sig i en rundkreds midt på banen, der blev afsluttet med højlydte, støttende råb fra tilskuerne på stadion.

Fodboldstjerner sender varme tanker til Christian Eriksen

Der er ingen tvivl om, at Christian Eriksen har fået masser af støtte.

Både kendte fra og uden for grønsværen, sportsklubber og helt almindelige mennesker har sendt varme tanker til den 29-årige fodboldspiller.

Inter, hvor Christian Eriksen spiller, det finske herrelandshold, Dansk Boldspil Union og flere andre internationale klubber har sendt ønsker om god bedring og støtte Christian Eriksens holdkammerater, familie og venner.

Inter skriver ’Forza Chris, alle vores tanker er med dig!’:

Den portugisiske verdensstjerne Cristiano Ronaldo har delt et billede af ham og Eriksen under en landskamp mellem Danmark og Portugal på Facebook. Herover skriver Ronaldo:

- Vores tanker og bønner er hos Christian Eriksen og hans familie. Fodboldverdenen står sammen og håber på gode nyheder. Jeg regner med at møde dig snart på banen, Chris! Vær stærk!

Bendik Hareide, søn af Danmarks tidligere fodboldlandstræner Åge Hareide, skriver på Twitter, at hans far forlod den norske dækning af EM-kampen på NRK, da situationen om Christian Eriksen endnu var uafklaret.

Åge Hareide udtaler følgende, skriver sønnen Bendik.

- Jeg er utrolig lettet over at få besked om, at Christian er vågen og stabil. Det er en fantastisk spillergruppe, der er gode til at tage sig af hinanden og alle omkring dem. Alt det bedste for Christian og hans familie.

Den belgiske fodboldstjerne Romelu Menema Lukaku sendte efter en målscoring i aftenens landskamp mellem Belgien og Rusland en hilsen til sin Inter-holdkammerat.

- Chris Eriksen, jeg elsker dig, siger han helt tæt på kameraet efter sin scoring.

Tottenham Hotspur F.C., det skotske landshold og den italienske tidligere landsholdsspiller Francesco Totti sender også hilsner og varme tanker.

’Giv aldrig op, nummer 10. Kom nu, Christian, vi er med dig!’ skriver han.

Det finske fodboldlandshold, der også viste deres støtte over for de danske spillere på banen ved blandt andet at klappe dem ind igen efter ulykken, sender også en hilsen til Christian Eriksen på Twitter.

’Christian Eriksen er vågen og stabil. Det finske herrelandsholds, fodboldforbundets og den finske fodboldfamilies tanker er med Eriksen, hans kære og det danske hold.’

Også det tyske landshold sendte en hilsen om god bedring af sted til Eriksen.

Fra kendte uden for fodbold viste Oasis-superstjernen Liam Gallagher også sin støtte først med en bøn: ’Kom så Eriksen, min dreng’.

Kronprinsparret: Det vigtigste er Christian Eriksen

(Foto: Stuart Franklin / POOL)

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var begge inde og se kampen, og de overværede også, da Eriksen faldt om på banen.

Efter kampen skrev de også en hilsen til alle, der var involveret i kampen.

- Det vigtigste i aften er, at Christian Eriksen efter omstændighederne har det godt. Det var rørende at opleve den fantastiske holdånd og opbakning fra spillere og fans, efter den store forskrækkelse vi alle fik, skriver de fælles i en besked.

’Den bedste melding, der nogensinde er givet på et fodboldstadion. ’

Sådan skriver statsminister Mette Frederiksen (S) på Facebook lørdag aften om meldingen om, at Christian Eriksen er vågen, og at hans tilstand er stabil.

Christian Eriksen kollapsede på banen under landskampen mellem Danmark og Finland, hvorefter han fik behandling, blev båret ud af banen og blev kørt på Rigshospitalet.

Og der bliver også sendt varme tanker fra andre politikere. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ønsker også Christian Eriksen god bedring på det sociale medie Twitter.

Det samme gør blandt andre transportminister Benny Engelbrecht (S), Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen og SF-formand Pia Olsen Dyhr.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk