Danmarks indpisker runder 50 kampe: 'Schmeichel har ingen svagheder'

Kasper Schmeichel får store roser fra sin anfører, Simon Kjær, inden aftenens kamp mod Schweiz.

Schmeichel er en fantastisk målmand..Han går altid på banen for at gøre sit absolut bedste, siger landstræner Åge Hareide. (Foto: © Lee Smith, Scanpix)

Pladsen i det danske mål har slet ikke været til diskussion de sidste fem år, hvor Kasper Schmeichel med stor overbevisning har ageret sikker sidste skanse.

Og når Danmark i aften møder Schweiz i EM-kvalifikationen, runder Schmeichel et skarpt hjørne, da han spiller sin kamp nummer 50 for landsholdet.

På positionen lige foran Schmeichel kommer den danske anfører, Simon Kjær, til at styre forsvarstropperne. En opgave, der bliver noget nemmere af at have en mand som Schmeichel bag sig, fortæller Kjær.

- Han har en enorm betydning både på og uden for banen. Også i form af den person, han er. Han er ærgerrig, som jeg ved ikke hvad. Han vil altid vinde. Han har ingen svagheder og er en verdensklassemålmand i min verden. Han er fantastisk at have bag sig.

Ville gerne have haft flere

Selvom målmænd har det med at toppe noget senere end markspillere, så kom Kasper Schmeichels gennembrud på landsholdet en smule sent.

I næste måned fylder Leicester-målmanden 33 år, og selvom han er glad for at runde milepælen med de 50 kampe, så ville han gerne have haft, at tallet var højere.

Kasper Schmeichel har leveret mange store redninger for Danmark. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

- Det er selvfølgelig en god milepæl, men jeg må da indrømme, at jeg havde håbet på flere på det her tidspunkt i min karriere, siger Schmeichel.

- Man skal også være taknemmelig, og selvfølgelig er jeg taknemmelig for alle de kampe, jeg har fået, og jeg bliver da ved, så længe kroppen og hjernen holder til det.

Kasper Schmeichel får også rosende ord med på vejen fra Åge Hareide.

- Han er en fantastisk målmand. Han havde et fantastisk VM, hvor han måske var en af de bedste. Han har været stabil for os, og han har en vindermentalitet, som jeg kan lide. Han går altid på banen for at gøre sit absolut bedste.

- Vi har brug for det. Vi har brug for en indpisker, så jeg er meget glad for ham, slutter Hareide.

Kasper Schmeichel og resten af det danske landsholds kamp mod Schweiz starter kl. 18.00 og kan ses direkte på Kanal 5, høres i Liga på P3 eller følges på dr.dk/sporten.