Dansk tomålshelt efter vital sejr: 'Fantastisk at få lov til at hjælpe holdet'

Joakim Mæhle kunne som sine holdkammerater mærke presset før kampen mod Østrig.

Først var han ude og brokke sig over at sidde på bænken mod Tyskland, og siden blev han den store helt i sejren over Østrig ved U21-EM.

Joakim Mæhle vendte torsdag tilbage i overbevisende stil med to mål, da Danmark besejrede alpelandet med 3-1 og dermed bevarede håbet om avancement til semifinalen.

- Vi vidste inden kampen, at det var en finale. Hvis ikke vi vandt, stod vi med det ene ben ude af turneringen. Så der var helt vildt meget pres på, siger Mæhle til DR Sporten.

- Jeg synes, vi lykkedes fuldstændig fra start af, og så var det fantastisk for mig at få lov til at hjælpe holdet.

Tilbage i startelleveren

Efter Danmarks nederlag til Tyskland var den tidligere AaB'er og nuværende nyslåede belgiske mester med Genk ude med kritik af sin bænkeplads mod tyskerne.

Siden beklagede han sit udbrud, og mod Østrig lod han så støvlerne tale.

Joakim Mæhle jubler efter scoringen til 2-1. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Joakim Mæhle scorede to flotte mål til 1-0 og siden 2-1, efter at Østrig havde brændt et straffespark.

- Det var lidt nervepirrende, også med straffesparket. Det må vi takke Iver (Daniel Iversen) for, at han tog. Jeg synes ikke, vi helt fik de kendelser med os, som de gjorde, men vi fortsatte som et hold, og det var klasse.

- Nu skal vi fortsætte med det momentum og den selvtillid, vi har taget med fra denne kamp, og så er jeg sikker på, vi vinder (over Serbien i sidste gruppekamp på søndag), siger Mæhle til DR.

De to mål mod Østrig var hans første på U21-landsholdet.

Stærk keeper i det danske mål

Mæhle var ikke den eneste helt for Danmark i sejren over østrigerne. I det danske mål leverede Daniel Iversen flere god redninger - ikke mindst da Østrig ved stillingen 1-1 fik straffe.

Her reddede han forsøget fra Baumgartner og sørgede dermed for at holde Danmark inde i opgøret.

- Som målmand er det selvfølgelig fantastisk at blive bragt i de situationer. At pille et straffespark, og så at vi går op og scorer bagefter. Der er ingen bedre følelse. Jeg synes, at deres straffesparksskytte så lidt nervøs ud, så jeg tænkte, at han skyder i højre side.

Danmarks Daniel Iversen var en meget glad mand efter 3-1-sejren. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Det var hårdt at komme igennem de sidste 10 minutter af kampen. Da vi går op og scorer til 2-1, så presser Østrig meget på, men vi holder roen, som vi skal gøre i de situationer, og det synes jeg, at vi gør rigtig godt.

Trods sejren over østrigerne er Danmark langt fra sikre på at gå videre fra deres gruppe til semifinalen ved U21-EM. Det kræver en sejr over Serbien, og så at resultater i de andre grupper flasker sig for danskerne.

/ritzau/

Facebook
Twitter