Danske fans sikrede sig de sidste billetter: 'Jeg ved ikke, hvad jeg har betalt. Penge eller min førstefødte? Jeg aner det ikke'

Fodboldfans stod i kø til sidste-øjebliks-billetter til kampen i Parken.

Nina Palesa Bonde skyndte sig ned til spillestedet Vega i København, hvor DBU satte de sidste billetter til aftenens landskamp til salg. (Foto: Dr)

Fodboldtrøjen havde hun på i forvejen, men billetter til aftenens kamp manglede hun.

Så da DBU's fanservice før middagstid slog op, at der helt ekstraordinært ville blive sat 100 billetter til salg til herrelandskampen mellem Rusland og Danmark, susede Nina Palesa Bonde ned i en taxa og afsted til spillestedet Vega i København.

Kort tid efter var hun blandt de mange håbefulde, der stod i kø foran billetsalget.

- Jeg har talt hundrede gange, at der er så få mennesker foran mig, så hvis de 100 forventede billetter kommer ud, skulle jeg være i mål, fortalte hun DR's udsendte.

Der var tale om fysiske billetter, der ikke var blevet afhentet af russiske fans, og de blev kun solgt til medlemmer af fanklubben 'ForDanmark'. Man kunne maksimalt købe to billetter, og man kunne ikke vælge pladser.

Men for Nina Palesa Bonde er den slags småting.

- Det er KAMPEN. Det er jo den sidste chance. Det skal bare være nu, og jeg har fået mobiliseret svigermor, som vil passe den lille. Nu skal vi ind og heppe og brøle vores drenge i mål, siger hun, mens hun venter.

Billetsalg har skabt frustration

Det har været et EM, hvor det har været usædvanligt svært og kompliceret for fans af Kjær & Co. at sikre sig en plads på tribunerne.

Først fik fans, der havde købt billetter til Danmarks kampe, annulleret deres billetter på grund af corona-restriktioner. Siden blev restriktionerne lempet, og der blev plads til 25.000 fans i stedet for 18.000 i Parken.

De fans, der havde fået annulleret deres billet kom først i køen til de nye billetter, men mange andre forsøgte forgæves at komme igennem onlinesalget.

I går satte UEFA, som styrer billetsalget, så pludselig 2.000 ekstra billetter til aftenens kamp til salg.

Det kaotiske billetsalg frustrerede DBU's kommercielle direktør Ronnie Hansen:

- Jeg har solgt billetter i 15 år. Jeg kender de fleste billetsystem endog meget indgående. Jeg kan med stor kraft i stemmen sige, at det her system ikke er med vores gode vilje - og jeg er ked af, at tilhængere af vores landshold mødes af det her juks, skrev han i går på Twitter.

I dag kunne han med et smil sikre sig, at de sidste billetter gik til de mest loyale fans, medlemmerne af fanklubben.

- Jeg føler mig som julemanden, sagde han, mens han solgte billetter til blandt andet Nina Palesa Bonde.

'Fuldstændig høj'

Hun havde held til at sikre sig to billetter. Bagefter havde hun svært ved at finde ordene.

- Jeg er fuldstændig høj. Det her bliver den sygeste forløsning på det dummeste corona-år, siger hun.

Hvad kostede billetterne?

- Jeg er helt blank. Jeg ved ikke, hvad jeg har betalt. Penge eller min førstefødte? Jeg aner det ikke, siger hun.

På sociale medier brokkede flere fans sig i dag over, at man skulle være til stede i København for at få fingre i de sidste billetter. Men sådan må det nødvendigvis være, siger fankoordinator i DBU Anders Hagen.

- Kampen er i Parken. Det er svært at køre til Aarhus og sælge billetterne der, når vi først får udleveret dem kort før kampstart, siger han.

De fans, der fik annulleret deres billetter, har dog allesammen fået tilbudt at købe nye, siger han.

- De meste loyale fans og alle de, der havde billet i forvejen, har allesammen fået billet. Der er så nogen på dagen, der gerne vil ind og se en landskamp, der måske er den største i mange år. Det er selvfølgelig ærgerligt, at de ikke kan købe billet, men sådan er det nu engang til udsolgte kampe, siger han.

Nina Palesa Bonde sikrer sig to billetter hos DBU's kommercielle direktør Ronnie Hansen. (Foto: Dr)

Skulle Danmark gå videre, er billet- og adgangskvalerne ikke ovre for de danske fans. Ifølge Anders Hagen forventer man også, at UEFA - hvis Danmark går videre - vil tilbyde billetter til de danske fans, der har fået deres oprindelige billetter aflyst.

- UEFA har fortalt os, at til ottendedelsfinalerne vil alle, der har haft billet til kampen via 'follow my team', blive tilbudt billetter igen som de første, siger Anders Hagen.

Derudover kommer spørgsmålet om rejserestriktioner. I øjeblikket frarådes alle ikke-nødvendige rejser til Holland, hvor Danmark skal spille i hovedstaden Amsterdam, hvis vi bliver nummer to i gruppen.

Men på lørdag, hvor kampen skal spilles, træder fase 4 i genåbningen af rejseaktiviteter ind og ud af Danmark i kraft. Det betyder, at Holland sammen med resten af EU-landene bliver "grønt".

Restriktioner lempes

I øjeblikket opfordrer de hollandske myndigheder indrejsende til ti dages karantæne. Der er dog håb om, at de restriktioner lempes i forbindelse, at EU's coronapas tages i brug.

- Det er sindssygt svært at navigere i det her, når man får af vide fra Udenrigsministeriet, at man ikke bare kan rejse til Holland lige nu. Men de restriktioner, håber vi på, ændrer sig på lørdag, siger Anders Hagen, fankoordinator i DBU.

- Lige nu er vi i samarbejde med Udenrigsministeriet i gang med at finde ud af, hvordan vi bedst kan rådgive folk, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk