Danskere i fint selskab: Udenlandske medier sætter deres EM-drømmehold

De gode danske præstationer bliver husket i udlandet.

Det danske landshold nåede hele vejen til semifinalen, hvor de tabte til England efter forlænget spilletid. (Foto: TOLGA BOZOGLU © Ritzau Scanpix)

Udlandet har for alvor fået øjenene op for de danske drenge, der gennem den sidste måned har fået roligans landet over til at sejle op ad åen.

Således har flere sportsmedier danskere med på holdet, når turneringens hold skal sættes efter 51 kampe, der sluttede med Italiens sejr på straffespark over England.

Herunder kan du få et overblik over, hvilke spillere udenlandske medier har valgt til deres bud på turneringens hold.

GOAL:

Joakim Mæhle leverede turneringens bedste oplæg, da han med ydersiden lagde op til Kasper Dolbergs mål mod Tjekkiet. (Foto: Darko Vojinovic © Ritzau Scanpix)

Målmand: Gianluigi Donnarumma (ITA)

Forsvar: Joakim Mæhle (DAN), Leonardo Bonucci (ITA), Giorgio Chiellini (ITA), Leonardo Spinazzola (ITA)

Midtbane: Pierre-Emile Højbjerg (DAN), Jorginho (ITA), Pedri (SPA)

Angreb: Federico Chiesa (ITA), Harry Kane (ENG), Raheem Sterling (ENG)

Det internationale fodboldmedie GOAL, har fundet plads til to danskere på drømmeholdet.

I forsvaret har tre italienske europamestre fået fint selskab af Joakim Mæhle, om hvem GOAL skriver:

- På trods af at være højrebenet viste Mæhle sig at være et fænomen på venstreflanken med to mål og en assist.

- Den 24-årige stod for turneringens mest vanvittige oplæg, da han fandt Kasper Dolberg med et fantastisk yderside-oplæg i kvartfinalen mod Tjekkiet.

Også Pierre-Emile Højbjerg har fundet vej til opstillingen, hvor GOAL bakker sit valg op med følgende statistik:

- Udover at stå for tre oplæg kreerede Højbjerg 11 chancer i alt, havde 10 succesfulde driblinger og generobrede bolden 51 gange - flere gange end nogen anden ved turneringen.

CBS Sports:

Kasper Schmeichel stod endnu en gang en fremragende kamp, i semifinalen mod England. (Foto: Justin Tallis © Ritzau Scanpix)

Målmand: Kasper Schmeichel (DAN)

Forsvar: Kyle Walker (ENG), John Stones (ENG), Aymeric Laporte (SPA), Joakim Mæhle (DAN)

Midtbane: Pedri (SPA), Toni Kroos (TYS), Pierre-Emile Højbjerg (DAN)

Angreb: Lorenzo Insigne (ITA), Patrik Schick (TJE), Raheem Sterling (ENG)

Amerikanske CBS har som det eneste medie på listen fravalgt den italienske straffesparkshelt, Gianluigi Donnarumma, til fordel for en dansk mur i opstillingen.

- Danskeren rangerer højt uden at toppe nogen af statistikkerne. Men det burde han måske, taget i betragtning af at han satte en ny rekord for flest redninger i en EM-kamp i semifinalen mod England.

Ouest France:

Pierre-Emile Højbjerg har turneringen igennem været bindeleddet på den danske midtbane. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Målmand: Gianluigi Donnarumma (ITA)

Forsvar: Kyle Walker (ENG), Leonardo Bonucci (ITA), Harry Maguire (ENG), Luke Shaw (ENG)

Midtbane: Nicolo Barella (ITA), Pierre-Emile Højbjerg (DAN), Pedri (SPA)

Angreb: Raheem Sterling (ENG), Patrik Schick (TJE), Lorenzo Insigne (ITA)

Nok engang er der blevet plads til den danske midtbanemotor Pierre-Emile Højbjerg, når franske Ouest France giver et bud på turneringens hold.

Det franske medie havde dog svært ved at splitte Højbjerg fra hans midtbanemakker Thomas Delaney, da midtbanen skulle vælges.

- Det er svært at adskille Højbjerg og Delaney, der begge har spillet et virkelig godt EM. På den måde har Danmark været i balance hele tiden. Højbjerg styrede spillet, var aggresiv i generobringerne og var altid godt placeret.

The Independent:

Andreas Christensens skiftende rolle fra midterforsvar til defensiv midtbane har været en vigtig brik for Kasper Hjulmand. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)

Målmand: Gianluigi Donnarumma (ITA)

Forsvar: Valdimir Coufal (TJE), Andreas Christensen (DAN), Harry Maguire (ENG), Leonardo Spinazzola (ITA)

Midtbane: Pedri (SPA), Jorginho (ITA), Pierre-Emile Højbjerg (DAN)

Angreb: Raheem Sterling (ENG), Harry Kane (ENG), Patrik Schick (TJE)

Mens Pierre-Emile Højbjerg går sin sejrsgang i udlandet efter et flot EM, har også Andreas Christensen fundet vej til britiske The Independents 11 startere, hvor Chelsea-spillerens evne som defensiv schweizerkniv bliver rost til skyerne.

- Kasper Hjulmand stolede nok på forsvarsspilleren til at flytte ham op på midtbanen, når han ville ændre formation i løbet af kampene. Christensens glidende overgang mellem de to positioner var en vigtig grundsten i danskernes vej til semifinalen.

ABC:

Den danske anfører har endnu engang været grundstenen på det danske landshold - både på og udenfor banen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Målmand: Gianluigi Donnarumma (ITA)

Forsvar: Joakim Mæhle (DAN), Giorgio Chiellini (ITA), Harry Maguire (ENG), Simon Kjær (DAN), Luke Shaw (ENG)

Midtbane: Jorginho (ITA), Paul Pogba (FRA), Pedri (SPA)

Angreb: Raheem Sterling (ENG), Patrik Schick (TJE)

På den anden side af kloden har australske ABC fravalgt Højbjerg som en af de få. Til gengæld har Joakim Mæhle endnu en gang fundet vej til idealopstillingen.

Til gengæld er der blevet plads til den danske anfører, Simon Kjær, der gennem hele turneringen er blevet rost for sin rolle og ageren i den danske lejr - både på banen og i forbindelse med Christian Eriksens kollaps mod Finland.

Facebook
Twitter