Danskere i London knokler for at samles: Klokken 10 havde Jacob fået nej fra de første 20 pubber

De er den ydre bastion, som skal bakke landsholdet op på Wembley onsdag aften.

Jacob Mouritsen fløj til Danmark og tog en bus til kampen nede i Amsterdam sammen med en kammerat. Derfor har han de seneste dage været isoleret hjemme i Sheffield.

- Når der er lukket for danskere fra Danmark, må vi, der bor herovre, 'steppe up' og stå sammen. Landsholdet fortjener den bedst mulige opbakning mod de mange tusinde engelske fans.

Sådan lyder det fra 25-årige Jacob Mouritsen, der bor og studerer i Sheffield knap 260 kilometer nord for London.

Efter den danske sejr over Tjekkiet i lørdags oprettede Jacob sammen med nogle andre danskere Facebook-gruppen 'Danskerne overtager London', som har til formål at samle de fans, som vil på stadion og se kampen imorgen aften.

Til kampen i Amsterdam havde DBU's folk sørget for, at danskerne kunne mødes på Rembrandtplein, men indrejsereglerne rammer også dem, der planlagde den fest.

De kan ikke komme til London.

- Det er derfor, det er op til os som frivillige at træde til. Jeg burde egentlig sidde og skrive videre på mit speciale. Jeg synes bare, det her er så sindssygt vigtigt, at jeg lige nu prioriterer fodbolden højere. Mit håb er, at vi kan skabe en lige så stor dansker-fest, som vi så nede på Rembrandtplein, siger Jacob Mouritsen.

Det er nu ikke helt lige til at finde et sted i London, hvor man kan mødes og varme op, selv om byen spreder sig over mere end 1.500 kvadratkilometer med et utal af serveringssteder.

- Klokken er kun ti nu, og jeg har nok haft fat i de første 20 pubber og værtshuse. Englænderne har allerede sat sig på det hele. Alt virker optaget, men det skal nok lykkes, sagde Jacob Mouritsen til DR Sporten mandag formiddag.

Nogle timer senere sendte han en sms: 'Hej. Vil bare fortælle, at vi har fået et venue nu', stod der helt kort.

Det krævede et opfølgende opkald, og det var en glad Jacob, der besvarede det.

- Jamen, det er så fedt! Vi skal på Vinegar Yards, som er et sted nær London Bridge, der har stor erfaring med de her prematch-events. Ejeren sagde, at han meget gerne ville have udeholdets fans ind, for de plejer at skabe vildt god stemning. Vi skal endda kun betale drikkevarer - ingen lejeudgift.

Det er her på Vinegar Yard, Jacob Mouritsen og de andre frivillige har arrangeret dansker-fest, inden turen går i samlet flok til Wembley. (Foto: Vinegar Yard © Vinegar Yard)

Klokken 17 skal danskerne være ude, for Vinegar Yard er booket af nogle andre. Det er såmænd englændere, der kommer og skal se kampen på storskærm. I øvrigt et arrangement med en entrépris på 2.900 kroner, kan man se på stedets hjemmeside.

- De kan komme og få vores sørgelige rester af fadøl, når vi er taget videre, siger Jacob Mouritsen.

Hans telefon har været rødglødende det seneste halvandet døgn. Det har krævet en håndfuld opladninger om dagen at holde den kørende, for der er heftig aktivitet i Facebook-gruppen, som lige nu har næsten 800 medlemmer.

Folk spørger til alt fra billetsalg, Uefas billet-app, mødesteder, køb af landsholdsmerchandise, parkeringsforhold omkring Wembley og krav om kviktest.

- Der er smæk på, og jeg kan mærke, at folk glæder sig helt vildt. Jeg - og de 10-15 andre bag den her gruppe - er drevet af lysten til at skabe en fodboldfest. Vi skal vise et sammenhold og en opbakning på udebane, som det danske landshold har brug for, når de træder ind i den lydkulisse, de mange tusinde englændere kommer til at lave på Wembley, siger Jacob Mouritsen.

Jacobs store drøm er, at Danmark vinder det hele, så alle dem, der er født efter 1992, kan få 'deres egen' slutrunde at snakke om.

- Det er bare nemmere at forholde sig til, hvis man selv oplever det i en alder, hvor man kan huske det, og jeg fornemmer, at mange danskere er kommet meget tættere på landsholdet under det her EM. Det er en helt unik mulighed for at skabe noget stort, siger Jacob Mouritsen.

Kampen fløjtes i gang klokken 21. Den kan ses på DR1, på DRTV, følges i tekst, billeder og videoer på dr.dk's liveblog og i lyd i radioprogrammet 'LIGA' på P3.

Facebook
Twitter