DBU bekræfter: Åge Hareide er færdig som landstræner

Åge Hareide har stået i spidsen for herrelandsholdet i fodbold for sidste gang.

Åge Hareide ser ud til at gå glip af EM som Danmarks landstræner. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Åge Hareide har gjort det danske landshold til et noget nært uovervindeligt mandskab.

Under nordmandens ledelse har Danmark imponeret ved VM og kvalificeret sig til sommerens EM med danske hjemmebanekampe, som skulle have været kronen på værket for Hareides tid som dansk landstræner.

Men den afslutning får Åge Hareide ikke.

DBU bekræfter på sin hjemmeside, at nordmanden har stået i spidsen for en dansk landskamp for sidste gang, efter at Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, tirsdag meddelte, at EM skubbes fra sommeren 2020 til 2021 på grund af coronavirussets spredning i Europa.

Hareides kontrakt med DBU udløber den 31. juli i år.

- Først og fremmest er det dybt tragisk, den situation som verdenen står i lige nu. Det får også den konsekvens, at Åge Hareide stopper som landstræner, når hans kontrakt udløber - og han får dermed ikke EM med. Det gør helt ondt på mig at sige det, og det er selvfølgelig enormt trist, siger fodbolddirektør i DBU, Peter Møller til DR Sporten.

- Drejebogen har hele tiden været, at Åge skulle stoppe på toppen til EM-slutrunden til sommer. Men jeg tror, at alle har en forståelse for, den situation som verdenen står i lige nu.

Tidligere i år ansatte DBU den tidligere FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand til at overtage Hareides landstrænerpost efter EM 2020. Men på grund af det globale virusudbrud bliver det nu Kasper Hjulmand, der bliver landstræner ved EM i stedet for Hareide.

'Min situation er ikke vigtig'

Lige nu er Åge Hareide selv i hjemmekarantæne på grund af coronasmitte. Selvom han havde glædet sig til at stå på sidelinjen som dansk landstræner ved EM, så er der andre ting, der er vigtigere på nuværende tidspunkt ifølge nordmanden.

Åge Hareide får ikke lov til at få EM-slutrunden med på sit cv. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

- Personligt er det selvfølgelig ærgerligt at miste et EM, og jeg dermed ikke kan afsluttet min rejse med landsholdet foran et fyldt Parken til en kæmpe EM-fest. Men der er tale om en særlig situation, hvor mange mennesker har det meget værre og kan miste arbejdspladser.

- Der er mennesker, der er syge og mennesker, der dør. Det er det vigtigste at få styr på, og derfor er det naturligt, at EM bliver udsat, siger Åge Hareide til DR Sporten.

Hvordan vil du huske din tid som landstræner?

- Det har været en stor fornøjelse at arbejde med staben og spillerne på landsholdet. Vi skabte et hold, som var meget svært at slå. For mig personligt har det været fantastisk at bo og arbejde i Danmark, siger nordmanden.