DBU-boss mangler svar, før ansvaret i Eriksen-forløb kan placeres

Jesper Møller mener ikke, at det var den korrekte beslutning at færdigspille kampen mod Finland i lørdags. DBU-formanden afventer nu en redegørelse af forløbet.

- Når vi har fået lejlighed til at diskutere, hvad der skete, hvad årsagen var og hvad vil vi gerne fremadrettet, kommer vi til at drøfte det med Uefa, siger DBU-formand Jesper Møller. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

DBU's formand, Jesper Møller, sad i coronaisolation i Aalborg, da hele Danmark lørdag aften kollektivt holdt vejret, da Christian Eriksen faldt til jorden i Parken.

Møller ramte den røde knap, slukkede TV'et, fordi han var i chok og tændte så igen. Da kampen to timer senere blev fløjtet i gang, sad formanden med en følelse af, at det var den forkerte beslutning.

- Jeg synes ikke, at man skulle fortsætte på den baggrund, siger Jesper Møller til DR.

Formanden har nu bedt sin administration om en redegørelse af forløbet, der skal gøre ham og DBU klogere på, hvorfor kampen blev genoptaget og hvad der skete i det rum, hvor beslutningen blev truffet.

- Vi er nødt til at prøve at få beskrevet, hvad der skete, så vi kan evaluere på det.

Burde DBU ikke, når man kunne se, at spillerne var knuste inde på banen, have stoppet kampen?

- På det tidspunkt er beslutningen truffet om at sætte kampen i gang igen. Det har dem, der sidder nede i rummet, besluttet. Det er det, jeg får at vide. Jeg har blot kunnet stille spørgsmål i dag (på et bestyrelsesmøde, red.), fordi jeg ikke var der selv, og derfor er vi nødt til at få en redegørelse, før vi kan drage nogle konklusioner, komme videre og lære af det, siger Jesper Møller.

Det er det, DBU onsdag har aftalt, og den proces vil han nu give sin administration tid til at færdiggøre.

Herunder svarer DBU-formand Jesper Møller på, hvem der har ansvaret for, at Danmarks landskamp mod Finland blev færdigspillet i lørdags

I bagklogskabens lys burde I så være gået ind og sagt, at der ikke skulle spilles mere?

- Det kan jeg ikke vide, før jeg får oplysninger om, hvad der foregik i rummet, og hvad bevæggrundene for beslutningen var. Jeg kan kun sige, hvad min tilgang er: Kampen skulle ikke have været spillet, fordi det var forfærdeligt at kigge på, og så synes jeg ikke, at man skulle sætte den i gang igen, siger Jesper Møller.

Hvis reglerne skal justeres for at forhindre, at der opstår en lignende situation, hvor spillere og trænere sættes under pres, skal der kigges på det, siger DBU-formanden.

Formanden tror på sine landsholdsspillere

Hvem der har ansvaret for, at Danmarks kamp mod Finland blev færdigspillet, er et af de spørgsmål, Jesper Møller stillede på bestyrelsesmødet onsdag. Han vil nu give de implicerede parter en mulighed for at forklare, hvad der foregik.

De danske spillere har sagt, at de følte sig presset. Er du enig i det?

- Når spillerne og trænerne siger det, så tror jeg også på det, de siger. Og det er derfor, jeg har sagt, at vi ikke kan bringe nogen i den situation fremadrettet. Vi kan ikke lave om på det, der er sket, men vi er nødt til at undgå at bringe spillere og trænere i en situation, hvor de oplever at blive sat under pres, fordi det skal de ikke. Det vil vi ikke have, at reglerne åbner for, siger Jesper Møller til DR.

Herunder forklarer DBU-formand Jesper Møller, hvorfor der skulle gå fire dage efter hændelsen i Parken, før han udtalte sig:

Formanden fortæller, at når DBU har haft lejlighed til at diskutere tingene internt, vil DBU også drøfte det med Uefa. Det sker dog først, når evalueringen er udarbejdet.

Har Uefa beklaget over for DBU?

- Der har været en dialog mellem vores direktør (Jakob Jensen, red.) og Uefa, og det er klart, at når vi finder ud af, hvad der rent faktisk er sket, får vi også mulighed for at gå ind i en tættere dialog, siger Jesper Møller.

Det er vigtigt, at de videre diskussioner sker på et oplyst grundlag, mener Jesper Møller. Han er stensikker på, at 'Uefa er ligeså ked af det, der er sket'. Det var en forfærdelig hændelse, der ikke må ske igen, lyder det.

Men lige nu er fokus på kampen mod Belgien torsdag aften. Og når evalueringen lander, skal der nok komme svar på de mange spørgsmål, siger Jesper Møller.

- Hvis nogen skal have kritik, får de det. Hvis nogen skal roses, bliver de det, siger han.

- Det var et valg mellem de to scenarier. Det er sådan, det er. Og det, synes jeg, var forkert. Så det er sandheden. Alt andet er ikke rigtigt, sagde landstræner Kasper Hjulmand tirsdag om situationen under Danmarks landskamp mod Finland. (Foto: Jonathan Nackstrand © Ritzau Scanpix)

Allerede dagen efter Eriksens hjertestop i Parken udtalte landstræner Kasper Hjulmand, at han ikke mente, det var den rigtige beslutning at færdigspille EM-kampen mod Finland. En holdning han gentog på et pressemøde tirsdag, hvor han kritiserede Uefa for at lægge pres på de danske spillere.

- Altså, det er indiskutabelt, at der var to muligheder. Jeg var selv i rummet. Og det var det, vi blev præsenteret for. Og så kan man sige, om man ikke blev sat under pres? Jeg følte, at spillerne – og vi, der var tæt på – blev sat under dét pres og det dilemma, sagde landstræner Kasper Hjulmand i tirsdags.

DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, sagde flere gange søndag, at danskerne 'ikke var blevet presset til noget som helst'. Efter at have mærket efter i nogle dage kom Møller imidlertid frem til en anden konklusion end den, han kommunikerede ud i første omgang.

- Vi skulle ikke have spillet den kamp færdig, men chokket og alternativerne gjorde, at vi desværre tog beslutningen om at spille færdig, skrev Peter Møller til DR Sporten.

FacebookTwitter