De danske spillere slog ring om Eriksen: Nu hyldes de som helte i hele verden

Det danske landshold bliver hyldet af ind- og udland efter den voldsomme episode, hvor Christian Eriksen faldt om på banen og fik hjertebehandling.

Kasper Schmeichel, Martin Braithwaite, Joachim Mæhle, Thomas Delaney, Andreas Christensen, Jonas Wind, Simon Kjær og Yussuf Poulsen står foran Christian Eriksen under EM landskampen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Anfører Simon Kjær og målmand Kasper Schmeichel stod langt fra situationen, da Christian Eriksen kollapsede i slutningen af første halvleg i Danmarks EM-åbningskamp mod Finland i aftes.

Men på et øjeblik stod de ved deres gode ven og holdkammerat.

Simon Kjær reagerede instinktivt og fik sikret, at Christian Eriksen kom i aflåst sideleje og trak vejret, inden holdlæger og paramedicinere stod klar til at tage over. Holdet stod skulder ved skulder og dannede en mur for at skærme udsynet ned til deres ven og holdkammerat.

Den reaktion og den handlekraft bliver søndag hyldet af en hel sportsverden.

Danmarks spillere skærmede af, imens Danmarks Christian Eriksen fik behandling under kampen mellem Danmark og Finland. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Og det er ikke mindst anfører Simon Kjær, som er i fokus.

Udover at han var hurtig fremme ved Christian Eriksen, var han også ovre og omfavne holdkammeratens kæreste, der stod fortvivlet på sidelinjen.

Den britiske avis The Mirror konstaterede helt enkelt om den blonde danske anfører:

- Simon Kjær. En sand kaptajn.

BBC-journalisten John Bennett var også imponeret af særligt to danske lederskikkelsers adfærd:

- Simon Kjær og Kasper Schmeichel: To vidunderlige ledere og fremragende mennesker. Deres reaktion og de øvrige spilleres reaktion på sådan et tidspunkt var utrolig. Ingen ord.

Her er der to eksempler på internationale nyhedsmediers hjemmeside dagen efter kampen. Britiske BBC og norske NRK.

  • "'Vi klarede at få Christian tilbage' - heltene fra København." Sådan lyder en af de engelske overskrifter på nyhedssiden BBC Sport.
  • Sådan så det norske medie NRK's hjemmeside ud på sportssektionen omkring 11:30 søndag 13. juni.
1 / 2

Den danske fodboldspiller Riza Durmisi, der selv er noteret for 22 A-landskampe, er heller ikke sen til at hylde Simon Kjær:

- Simon - du vil altid være min kaptajn, skriver Durmisi på Twitter.

Situationen blev dog til sidst for meget for den danske anfører.

For da kampen først blev genoptaget, måtte han lade sig udskifte, fordi han som nær ven til Eriksen var for berørt af omstændighederne. Sådan fortalte landstræner Kasper Hjulmand efter kampen.

  • Simon Kjær lod sig udskifte i anden halvleg, da kampen blev genoptaget. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Simon Kjær og Kasper Schmeichel omfavner hinanden, da spillerne kom tilbage på banen for at varme op efter kampen blev afbrudt. (Foto: Jonathan Nackstrand © Ritzau Scanpix)
  • Landstræner Kasper Hjulmand i snak med anfører Simon Kjær. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Positive tanker fra fodboldfamilien

Selvom EM-slutrunden fortsætter, er det lørdagens dramatiske begivenheder i Parken, der fylder - både hos de etablerede medier og på de sociale medier.

Og er man i tvivl om, hvorvidt fodboldverdenen holder øje med hinanden, kan bare se på det væld af reaktioner og tilkendegivelser, som er sendt i retning af især Christian Eriksen, men også de øvrige landsholdsspillere.

Christian Eriksens holdkammerat i Inter, belgieren Romelu Lukaku, sendte en hilsen efter han åbnede sin scoringskonto i aftes.

Målet og jublen med ordene "Chris, Chris... Vær stærk, jeg elsker dig", kan du se herunder:

En anden holdkammerat til Christian Eriksen i den italienske klub Inter - Nicolo Barella - hylder også den danske anfører i et opslag på instagram, der er blev delt på twitter.

De to er normalt rivaler på fodboldbanen, da Simon Kjær spiller i Milan. Italieneres besked til Simon Kjær forlyder nogenlunde sådan her:

- Udover farverne. Respekt Simon. Kaptajn og mandfolk.

Også Christian Eriksens tidligere holdkammerater fra tiden i Tottenham reagerede på lørdagens dramatiske begivenheder.

Den engelske skarpretter og landsholdsanfører Harry Kane skrev:

- Chris. Jeg sender al min kærlighed til dig og din familie. Vær stærk, makker.

Én af sportens allerstørste navne, portugiske Cristiano Ronaldo, har også delt et billede af sig selv og Christian Eriksen og skriver på Instagram:

- Vores tanker og bønner er hos Christian Eriksen og hans familie. Hele fodboldverdenen står sammen og håber på gode nyheder. Jeg håber på at se dig på banen snart igen, Chris. Vær stærk!

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk