De italienske fodboldmestre blev modtaget med jubelbrøl i Rom

I går vandt Italien EM-finalen i fodbold i London. I dag blev de modtaget af jublende fans i Rom.

Anføreren for det italienske landshold, Giorgio Chiellini, viste det EM-trofæet frem til de italienske fans, der var mødt op foran spillernes hotel i Rom her til morgen. (Foto: FABIO FRUSTACI © Ritzau Scanpix)

- It's coming to Rome!

Sådan blev der råbt blandt glade italienere i går, da Italien slog England i EM-finalen i fodbold på Wembley-stadion i London.

Op til finalen havde englænderne ellers slået sig op på sloganet 'It's coming home'. Men i stedet endte pokalen altså i Rom, hvor den sammen med de italienske spillere ankom til deres hotel i morges.

Ovenpå få timer søvn var en masse fans stimlet sammen for at hylde de hjemvendte spillere.

Se, hvordan de italienske spillere blev modtaget, da de ankom til deres hotel i Rom:

Italienske fans var mødt talstærkt op for at hylde spillerne. De sang blandt andet den italienske nationalsang:

  • Den italienske landsholdstræner Roberto Mancini og spilleren Giorgio Chiellini viser EM-trofæet frem lige efter, at de er landet i Rom. (Foto: - © Ritzau Scanpix)
  • Giorgio Chiellini går med trofæet ind på spillernes hotel i Rom. (Foto: FABIO FRUSTACI © Ritzau Scanpix)
  • Fans var dukket op foran hotellet i Rom for at tage imod de italienske EM-mestre. (Foto: Andreas Solaro © Ritzau Scanpix)
1 / 3

En italiensk folkefest

I går efter EM-finalen udspillede der sig en sand folkefest i de italienske gader.

Ole Ryborg, der er EU-korrespondent i DR, har rejst Europa tynd for at dække EM-kampene den seneste måned. I går sluttede han turen af i Italiens hovedstad, Rom.

- Jeg kan statsgarantere jer for, at der var fest. Der var jubel, sang, romerlys og italienske flag alle steder, siger Ole Ryborg.

Han befandt sig ved én af de to storeskærme, der var tilladt i Rom. Det var i afspærrede fanzoner, hvor man skulle have særlig billet, armbånd og en negativ coronatest for at blive lukket ind. På grund af coronarestriktioner var storskæme ellers forbudt.

Det afholdte dog ikke italienerne fra at samles og fejre EM-pokalen.

- Den største fest var udenfor afspærringerne, forklarer Ole Ryborg.

Se, hvordan det så ud kort efter, at Italien havde vundet kampen:

  • Her fester glade italienere i Torino i det nordlige Italien. (Foto: Alessandro di Marco © Ritzau Scanpix)
  • I Rom var mange tusinde på gaden for at fejre den italienske EM-sejr. (Foto: vincenzo pinto © Ritzau Scanpix)
  • Folk hoppede i bilerne og hang ud af vinduerne med italienske flag, efter at Italien vandt over England ved en nervepirrende straffesparkskonkurrence. (Foto: Alessandro di Marco © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Efter det italienske fodboldlandshold havde vundet i en nervepirrende straffesparkskonkurrence, hoppede mange italienere i biler og på scootere for at fejre på ægte italiensk manér.

- Der er et italiensk fænomen, der hedder carouselli. Her hopper de i deres biler og på deres Vespa-scootere, og med det italienske flag i hånden kører de gennem gaderne med hornet i bund og hænger ud af vinduerne. I går var der carouselli overalt i Roms gader, siger Ole Ryborg om nattens folkefest.

Se dele af den såkaldte 'carouselli' i videoen:

'Et lys i mørket'

EM-kampene er i år blevet spillet i 11 forskellige lande. Og det har sendt Ole Ryborg på tur rundt i Europa.

- Jeg har haft 29 hotelovernatninger, fløjet 24 gange og er nogle dage blevet testet 3 gange for corona. Det har været noget af en rundtur, siger Ole Ryborg.

Det har også været svært for fodboldfans, at følge til landsholdskampene. De russiske fans kunne ikke komme til Danmark, da Rusland skulle møde det danske landshold i Parken. De danske fans kunne heller ikke rejse til London, for at se det danske landshold spille semifinale på Wembley.

- Men for dem, der er kommet frem, har den her EM-slutrunde været en form for lys i mørket, efter mere end et år med nedlukninger, siger Ole Ryborg og fortsætter:

- Dét, der har været så fantastisk ved at rejse rundt som journalist til slutrunden er, at man bare kan starte med at spørge om én ting i forhold til fodbold, og pludselig er du i gang med at samtale med alle mulig folk, uanset om du befinder dig i Baku eller i Rom. Fodbold er en 'conversationstarter'.

Facebook
Twitter