De italienske medier roser EM-heltene: 'Fodbold har også hjemme i Italien, og det er et smukt azurblåt hjem'

De italienske medier er fulde af ros, mens de britiske fokuserer på det velkendte i et engelsk straffesparksnederlag.

Italiens Federico Bernadeschi med EM-trofæet. (Foto: Paul ellis © Ritzau Scanpix)

Det blev Italien, der løb med titlen som europamester i fodbold.

I finalen blev England besejret efter straffesparkskonkurrence, og Roberto Mancinis landsholdshelte sikrede Italien nationens anden EM-titel og første siden 1968.

Samtidig blev englændernes håb om nationens første EM-trofæ, og første titel siden verdensmesterskabet i 1966 slukket.

Herunder kan du få overblikket over, hvad de italienske og engelske medier skriver om EM-finalen:

La Gazzetta dello Sport

Italienerne er stolte efter EM-triumfen, og det er der ingen, der kan tage fra dem. Heller ikke pokalen, som nu skal en tur til Italien og Rom.

Det fik den italienske forsvarsklippe Leonardo Bonucci i den grad også sat på plads, da han 30 sekunder efter det sidste straffespark råbte ’It’s coming to Rome’ ind i kameraet. Journalist på det store italienske sportsmedie La Gazzetta dello Sport Marco Pasotto mente bestemt, at det var på sin plads.

- Fodbold kommer hjem. Selvfølgelig kan vi synge det eller rettere skrige uden at risikere forræderi. Fordi fodbold har også hjemme i Italien, og det er et smukt azurblåt hjem, skriver Marco Pasotto.

Se Leonardo Bonucci skrige 'it's coming to Rome' i videoen ovenfor.

The Guardian

Englands landstræner, Gareth Southgate, må gå skuffet forbi EM-trofæet. (Foto: Facundo Arrizabalaga © Ritzau Scanpix)

Den engelske landstræner Gareth Southgate var en del af det engelske landshold, der tabte EM-semifinalen i 1996 på hjemmebane mod Tyskland. Han var endda manden, der brændte englændernes sidste straffespark.

Det er, som den nye fodboldnedtur i 2021, et af de fodboldøjeblikke, som englænderne gerne glemmer. Men David Hytner, journalist på det britiske medie The Guardian, drager selvfølgelig parallellen mellem de to nedture.

- For Gareth Southgate skulle det selvfølgelig afgøres efter straffesparkskonkurrence. Landstrænerens forsøg på at blive frelst krævede det.

- Tilbage på scenen i hans værste øjeblik. Den han havde båret i så mange år. Den afgørende straffesparkskonkurrence mod Tyskland i EM i 1996. Symmetrien var for stærk, skriver David Hytner fra The Guardian.

BBC

Gianluigi Donnarumma blev helten for Italien i straffesparkskonkurrencen. (Foto: Laurence Griffiths © Ritzau Scanpix)

Hos BBC bliver der også trukket streger til nederlaget i straffesparkskonkurrence, som i lang tid var lidt af et ondt spøgelse for det engelske landshold.

Fem gange i træk havde englænderne smagt nederlag ved en slutrunde i straffesparkskonkurrence, inden landsholdet gjorde en ende på den kedelige stime ved VM i 2018. Men ikke desto mindre, har det en betydning, at nederlaget kom i straffesparkskonkurrence, skriver Phil McNulty fra BBC.

- Englands forsøg på at gøre en ende på den 55 år lange ventetid på et trofæ sluttede med den velkendte smerte fra et nederlag i straffesparkskonkurrence, da Italien sikrede sig EM-titlen på Wembley, skriver Phil McNulty fra BBC.

The Telegraph

Bukayo Sakas straffespark, det afgørende, bliver reddet af Italiens målmand, Gianluigi Donnarumma. (Foto: Paul ellis © Ritzau Scanpix)

Det britiske medie The Telegraph dvæler lige som de andre medier ved Englands mange nedture. Journalisten Oliver Brown beskriver, at turneringen samlede landet, men sluttede i samme velkendte, hjerteskærende stil.

- Klokken 22.52 (engelsk tid, red.) døde Englands drøm. Med en pinefuld afbrænder fra Bukayo Saka, var det hele forbi. Landets fire-ugers spændingskørsel afsporede på den mest elendige måde, skriver Oliver Brown.

Sky Sport Italia

Roberto Mancini kan nu kalde sig europamester. (Foto: Facundo Arrizabalaga © Ritzau Scanpix)

Italienske Sky Sport roser den italienske landstræner Roberto Mancini, der endelig har fået et trofæ til Italien. De roser ham for, at han kun skulle bruge tre år på at vende den fodboldmæssige nedtur fra VM for tre år siden.

- Fra skuffelsen over ikke at kvalificere sig til verdensmesterskabet til titlen som europamester. Det tog Roberto Mancini lige under tre år at ændre historien for at give Italien endnu en stor sejr 15 år efter, at verdensmesterskabet blev vundet i Tyskland med Marcello Lippi (Italiens daværende landstræner) og 53 år efter det seneste EM, lyder det på Sky Sport Italias hjemmeside.

FacebookTwitter