'De skal fyre den af!': Hjulmand blander kortene mod svækket Bosnien

Bosnien har efterladt stjernerne hjemme, mens danskerne kommer til at eksperimentere i sidste EM-test.

- Der nogle ting, der vil fungere, andre ting vil ikke, men alle, der kommer på banen, ved, hvordan vi gerne vil gøre tingene, og de skal fyre den af, siger Kasper Hjulmand. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Test, test, test.

Den danske model for bekæmpelse af corona, og samtidig det europæiske fodboldlandkorts program kort inden EM i fodbold begynder. Søndag aften har Danmark for sidste gang muligheden for at tage temperaturen på sig selv, når et profilløst Bosnien venter på Brøndby Stadion,

Således er hverken Edin Dzeko (Roma) eller Miralem Pjanic (FC Barcelona) udtaget til opgøret.

Derfor dufter det af sommerkamp på Vestegnen, og muligheden for at fortsætte den gode stemning, som landsholdsspillerne har opbygget på Hotel Marienlyst i Helsingør i de seneste dage.

Her har Pierre Emile Højbjerg fotograferet Andreas Cornelius i speedos, der er blevet snakket om slagsange, og sæsonen der gik. Martin Braithwaite har fyldt år.

Det er hygge før stormen, men efter søndagens opgør mod Bosnien kommer der uden tvivl til at blive skruet op for wattmåleren i landsholdslejren.

Martin Braithwaite fejrede sin 30-års fødselsdag med en træning på Brøndby Stadion. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

Kasper Hjulmand, landstræner og manden med svarene, kommer da heller ikke til at drage nogle drastiske konklusioner, hvis hans udvalgte i generalprøven ikke helt rammer det niveau, som han kunne håbe.

På lørdag venter Finland i gruppespillets første kamp. Finnerne tabte i deres seneste testkamp 0-1 til Estland, hvis landsholdstrup ikke ville tage mange stik i et spil krig.

'Intet', svarede landstræneren på spørgsmålet, om hvorvidt der var noget ved Finlands resultat, som han kunne bruge fremadrettet.

- En testkamp er en testkamp - det er noget andet. De her spillere spiller et utal af kampe året rundt med stor betydning, og der er forskel, så uanset om vi fyrer den af mod Bosnien og spiller fremragende, så er det ikke sikkert, at vi så automatisk kommer til at gøre det mod Finland.

- Det gælder også omvendt. Hvis ikke det kommer til at køre mod Bosnien, så er jeg overhovedet ikke bekymret for, om vi er der, når vi rammer Finland.

- Der nogle ting, der vil fungere, andre ting vil ikke, men alle, der kommer på banen, ved, hvordan vi gerne vil gøre tingene, og de skal fyre den af, siger Kasper Hjulmand.

Landstræneren lagde heller ikke skjul på, at det er den 12. juni, det gælder, og at mange spillere får græs på knæene søndag aften.

- Vi kommer til at spare et par stykker, men det er en super trup, og der er konkurrence om pladserne. Vi kommer til at se nogle nye spillere og et mix af nye konstellationer, siger Kasper Hjulmand.

Tænker ikke på skader

En af dem, hvis bentøj har fyldt mest i spalterne og i landstrænerens hoved på målstregen inden EM, er Andreas Christensens.

Chelsea-stopperen, der netop har overstået 'den bedste uge i hans liv' ved at vinde Champions League, har samtidig døjet med en skade i baglåret.

Andreas Christensen vandt for en uge siden Champions League med Chelsea. (Foto: David Ramos / POOL © Ritzau Scanpix)

Ingen spillere vil selvfølgelig tage chancer lige op til en slutrunde, men landsholdsspilleren føler sig tryg ved sine hasers styrke, og derfor kommer han ikke til at spare sig selv, selv om værdien af opgøret altså ikke nødvendigvis er voldsom.

- Det er klart, at man ikke vil blive skadet, men jeg tror også, at vi alle er i sådan en form, så man kan give den fuld gas.

- Jeg føler mig parat til at gøre, hvad der er nødvendigt. Jeg tror, det handler mere om holdet og om at få de ting på plads. Glæden er der, og det med at blive skadet skal man ikke tænke over, siger Andreas Christensen.

Danmark spiller mod Bosnien klokken 18.00. Kampen kan høres på P3 og følges på dr.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk